Zece polițiști de la Serviciul Înmatriculări Timiș, ridicați de DGA pentru corupție....

Zece polițiști de la Serviciul Înmatriculări Timiș, ridicați de DGA pentru corupție. Ce manevră au făcut anchetatorii ca să-i captureze în același timp UPDATE 2 Toți cei 10, reținuți pentru 24 de ore VIDEO

7
DISTRIBUIȚI

Operațiune de proporții a polițiștilor Serviciului Anticorupție Timiș și a Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș în această dimineață anchetatorii au descins la Serviciul Înmatriculări care are sediul la Iulius Mall.

Investigațiile polițiștilor anti-corupție au plecat de la informațiile conform cărora agenții care se ocupau de înmatricularea autovehiculelor primeau șpăgi pentru a rezolva mai repede actele. Cei care veneau cu mașini puneau banii în documentele care erau preluate de cei de la Înmatriculări.

Un agent a ajuns să câștige din șpăgi și 200 de euro pe zi. Pentru a-i ridica pe cei zece suspecți, cei de la SAJ Timiș au recurs la o stratagemă – i-ai convocat pe cei vizați la un seminar de prevenire pe teme de corupție. Când au ajuns, cei zece agenți agenți au fost ridicați de cei de la DGA și duși pentru audieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș.

Vom reveni cu amănunte.

UPDATE Potrivit unui comunicat al Direcției Generale Anticorupție, luni dimineața au fost duși la audieri zece agenți de poliție din cadrul SRPCIV – Compartimentul Înmatriculare și Evidență a Vehiculelor Rutiere Timișoara, suspectați de săvârșirea mai multor infracțiuni de luare de mită.

Din cercetări a rezultat că, pe parcursul a numai patru luni, în perioada ianuarie – mai 2021, aceștia ar fi pretins și primit, prin intermediari, în mod repetat, cu titlu de mită, diferite sume de bani cuprinse între 20 și 100 de lei, totalizând aproape 100.000 de lei, pentru neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu, respectiv înmatricularea unor autovehicule fără programare sau prin procesarea mai multor seturi de dosare de înmatriculare auto la o singură programare.

În perioada menționată, cercetările au evidențiat înfăptuirea a 384 de acte materiale de luare de mită.

UPDATE 2 Toți cei 10 agenți, între care două femei, au fost reținuți pentru 24 de ore, după audierile care s-au întins pe parcursul întregii zile.


Suspecți au fost duși în arestul IPJ Timiș, sub escorta ofițerilor DGA.

7 COMENTARII

  1. Felicitari D.G.A. spagile se dadeau de ani de zile,nu doar in 2021.
    Circuitul spagii era prin firmele de inmatriculari ca si la R.A.R. Lucratorul accepta spaga doar de la firmele de inmatriculari.

  2. Bravo putin zis .
    La lucrări publice unde se negociază contracte cu comisioane nu prea am văzut rezultate . Sa vezi cei p acolo pe la primarii si alti sefi de instituții publice cu constructorii si proiectanții mana n mana cu dirigintele de șantier. Sa vedeti acolo comisioane nu 10 lei 100 lei .
    Asta i mărunțiș ce ati constatat .
    Ia reorientativa antele pe lucrări publice din județ pe la primarii .
    Spor la treaba

  3. De 20 de ani nu au luat pauza măcar o zii . Bravo ! In sfârșit … dacă vedeți ce mașini , hoteluri și alte proprietăți și investiții au toți ăștia … măcar in ceasul al 12-lea. Cum naiba și copiii din gimnaziala pot sa îți deseneze cum funcționează schema lor numai DGA ului i-au trebuit 20 de ani :))) mare brânza . O sa fie achitați și penalizați administrativ 10% din salariul de 2500 de lei care ii fac din șpagă pe zi .

  4. Îmi pare rău de ei, dacă ar avea salariile mai bune nu ar recurge la asa ceva.
    Nu numai ei, în aproape toate instituțiile publice sunt astfel de practici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.