Zeci de mii de flori riscă să se ofilească în sere, peisaj...

Zeci de mii de flori riscă să se ofilească în sere, peisaj dezolant în jardinierele din oraș. Consilierul local Roxana Iliescu trage un semnal de alarmă

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1611070608">

La fel ca mulți timișoreni, consilierul local Roxana Iliescu de la Pro România, spune că nu înțelege cum de ne-am ales cu cele aproximativ 450 de jardiniere goale prin Timișoara, fără un fir de floare, mai nou pe post de scrumiere sau loc de aruncat gunoi.

„Nici eu n-am înțeles, până astăzi. Dragii mei, foarte pe scurt: Primăria a aprobat încă de anul trecut o cantitate de aproximativ 400.000 de flori care urmau a fi plantate în jardinierele rotunde mari/mici din fontă în formă de pălărie (pe care le-ați văzut în preajma diferitelor instituții și pe aleile pietonale din centru) și în cele din beton care sunt plasate la Podul Termal, Complexul studențesc, la Catedrală etc. Din cele 400.000 de flori s-au plantat aproximativ 300.000”, a precizat Roxana Iliescu.

Consilierul local mai spune că, în mod halucinant, deși serele erau pline de flori, executivul primăriei a transmis societății Horticultura, prin luna februarie, că renunță la diferența de 105.000 flori.

„În mod optim, aceste flori ar fi trebuit să fie plantate încă din ultima decadă a lunii mai. Și în zi de astăzi, plantele sunt în ghiveciul nutritiv în care era necesar să stea doar cât sunt răsad. Cum spuneam, încă din ultima decadă a lunii mai, aceste flori ar fi trebuit transplantate din ghiveciul nutritiv, în pământul pregătit din jardiniere. Cum acest lucru nu s-a întâmplat,  foarte multe flori au murit. Au mai rămas vreo 50.000 de flori în sere, care, dacă nu sunt plantate urgent în jardiniere, o să moară și astea!”, a transmis consilierul municipal.

Roxana Iliescu este de părere că angajații societății Horticultura pot umple jardinierele cu cele 50.000 de flori rămase în două zile.

„Dacă treaba asta nu se face într-o săptămâna putem să ne luăm adio… Nu știu ce păzește noul Consiliu de Administrație proaspăt învestit la Horticultura, dar să lași să moară peste 100.000 de flori din rațiuni politice și interese obscure mi se pare o iresponsabilitate crasă! Rog executivul primăriei să-și reconsidere poziția și să salveze florile care au rezistat!”, a transmis Roxana Iliescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.