Ziua Internațională Art Nouveau, celebrată prin tururi ghidate gratuite la Timișoara, Lugoj...

Ziua Internațională Art Nouveau, celebrată prin tururi ghidate gratuite la Timișoara, Lugoj și Jimbolia

0
DISTRIBUIȚI

Ziua Internațională Art Nouveau, curentul care a impus un nou stil la cumpăna secolelor XIX-XX, este sărbătorită în 10 iunie și va fi marcată la Timișoara, Lugoj și Jimbolia prin expoziții și mai multe tururi tematice, din dorința de a încuraja turismul cultural prin promovarea unor obiective din patrimoniul aparținând acestei epoci, care se regăsește în județul Timiș, dorindu-se totodată conștientizarea și sensibilizarea publicului cu privire la importanța protejării și conservării acestuia. Tururile sunt gratuite, în limita locurilor disponibile, iar înscrierile se pot face până în 7 iunie, separat pentru Timișoara, pentru Lugoj și pentru Jimbolia.

În aceeași zi, la ora 18,00, la Centrul Multifuncțional Bastion va fi vernisată o expoziție de ilustrații realizate de artiștii implicați în proiectul „Heritage of Timișoara”, derulat de asociația „Prin Banat”, care va putea fi vizitată până în 16 iunie. Muzeul Național al Banatului va organiza tururi ghidate în expoziția „Patrimonium 2020”, de la Bastionul Theresia.


Cu această ocazie, va fi expusă, în mod excepțional, o lampă de birou din argint și alamă cu melc în stil Art Nouveau de la începutul secolului trecut, care provine de la un atelier din Sankt Petersburg. Lampa a intrat în colecția muzeului anul trecut și a mai fost prezentată publicului ca exponat al lunii decembrie 2020.

Surse foto: heritageoftimisoara.ro, lugoj.webnode.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.