Zoli Toth&Friends și Ansamblul Timișul de Ziua Timișoarei. Ce manifestări va mai...

Zoli Toth&Friends și Ansamblul Timișul de Ziua Timișoarei. Ce manifestări va mai organiza casa de cultură anul acesta

0
DISTRIBUIȚI

Manifestări cultural-artistice, inclusiv unele retroactive, au fost aprobate de către aleșii locali la cea mai recentă întrunire. Pe Agenda manifestărilor culturale pentru anul 2021 se regăsesc evenimente de anvergură şi cu tradiţie, ce promovează imaginea Timişoarei. Consiliul local a aprobat suma de 3,7 milioane de lei.

„În contextul modificării de viziune asupra dinamicii culturale a orașului, prin înființarea Centrului de proiecte culturale, în cadrul Primăriei Timișoara, bugetul destinat evenimentelor și proiectelor culturale pe Agenda culturală a Casei de Cultură a fost diminuat substanțial, aceasta din urmă fiind limitată la câteva festivități (Ziua Europei, 1 Decembrie, Revoluția din Decembrie ș.a.),  evenimente organizate, prin tradiție, de Casa de Cultură (Ziua Timișoarei, Ruga Timișoarei, Festivalul Inimilor, Bega Bulevard ș.a.) și târguri asociate sărbătorilor pascale sau de Crăciun”, se arată în referatul aprobat de către consilierii municipali.

Primarul Dominic Fritz a propus deschiderea Agendei către alte tipuri de evenimente cu caracter integrator (cultural, educativ și de responsabilizare ecologică), destinate comunității („Străzi deschise”), organizarea, în viitor, de evenimente în parteneriat cu Consiliul Județean Timiș, pentru a le conferi o anvergură mai mare („Festivalul Minorităților”) și integrarea unor evenimente a căror organizare este incertă, în context pandemic („Festivalul Inimilor”), în acțiuni de tip integrator, în vederea promovării pregătirii unei infrastructuri decente pentru Timișoara, mai ales în contextul „Timișoara, capitală europeană a culturii”, în 2023.

Programul-pilot Jazz Banat alcătuit din manifestările Jazz TM, Jazz Update și Jazz Gărâna, care va avea loc în perioada 2-4 iulie, beneficiază de 782.000 de lei.

150.000 de lei au fost alocați Festivalului Inimilor pentru perioada 9-11 iulie, iar inițiativa „Străzi deschise – o zi fără mașini primește 250.000 de lei.

Ziua Timișoarei va beneficia de 457.200 de lei.


În perioada 1-3 august, programul include, printre altele, un concert susținut de Zoli Toth&Friends, concerte susținute de Filarmonica Banatul, Opera Națională din Timișoara, expoziții și spectacol cu Ansamblul Timișul.

Tot în luna august, Festivalul Operă și Operetă și cel al Dramaturgiei Românești primesc cea mai mare sumă din Agenda culturală, un milion de lei.

În data de 15 septembrie va avea loc Ruga Timișoarei, 100.000 de lei fiind disponibili pentru manifestările prilejuite de aceasta.

Între 17 și 19 septembrie va avea loc Festivalul Bega Bulevard, pentru organizarea căruia au fost alocați 209.800 lei.

Decembrie vine cu manifestările dedicate Zilei Naționale a României, cu o sumă alocată de 41.000 lei, acțiunile dedicate Revoluției Române, pentru care se vor putea cheltui 100.000 lei, Târgul de Crăciun și Serbările Crăciunului, care vor beneficia de 200.000 lei. Ultima manifestare finanțată anul acesta va fi Revelionul, al cărui buget va fi 200.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.