ACS Poli, încă „păsuită” în instanţă, dar în pericol să nu mai...

ACS Poli, încă „păsuită” în instanţă, dar în pericol să nu mai ia startul în Liga 3. Petre Muşat: „Evaluăm toate posibilitățile”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Poli Timişoara / Facebook

A mai trecut un termen în dosarul insolveţei lui ACS Poli şi nicio decizie radicală nu a fost luată. Speţa are acum data de 30 septembrie la Tribunalul Timiş, una care ar permite lejer începerea campionatului 2020-21. Echipa timişoreană însă analizează prin administratorul special Petre Muşat dacă pur şi simplu are rost startul în următoarea ediţie a Ligii 3, în condiţiile în care situaţia financiară a rămas la fel de precară iar clubul ar urma să sufere şi depunctări după interdicţia FIFA de a transfera jucători.

ACS Poli a publicat ieri un comunicat după o lungă perioadă de „linişte”. Altfel, o parte a jucătorilor au evoluat sub formă de împrumut la echipa Silviu Bălace şi Goran Goţa – Galaxy Timişoara, alături de care au promovat în Liga 5 Timiş.

La tribunal s-au jucat alte „etape”, nu decisive. Soluţia ultimei şedinţe, de joia fost următoarea: „Acordă termen pentru a se cita petentul Dumitru Mihu cu menţiunea de a timbra cererea de intervenţie cu 200 lei, dovada plăţii urmând a o depune la dosar, sub sancţiunea anulării şi pentru a se comunica duplicat al acesteia cu creditoarea – reclamantă A.J.F.P.


TIMIŞ, cu debitoarea prin administratorul judiciar şi prin administratorul special. Prorogă discutarea cererii de intrare în faliment a debitoarei”.

Clubul a depus dosar pentru Liga 3, termenul de înscriere fiind 15 iulie, dar problema financiară apasă. Mai mult, ACS Poli are şi interzis la transferuri, datoriile către străini fiind uriaşe.

„Resursele de care dispunem în acest moment sunt limitate și, per total, insuficiente pentru desfășurarea corespunzătoare a activității sportive. Ceea ce am făcut și am reușit până acum a fost posibil doar cu sacrificiul celor implicați, a staff-ului, a jucătorilor și angajaților de la club, precum și a suporterilor care au apreciat efortul nostru și ne-au susținut atât de la distanță, cât și prin contribuțiile din sezonul recent încheiat. Interdicția la transferuri primită în această iarnă nu va fi ridicată până la plata datoriilor către jucătorii străini, care au apelat la FIFA pentru a-și recupera drepturile bănești – o sumă mai mare decât bugetul cumulat cu care am lucrat în ultimele două sezoane. Neplata acestei sume va genera penalități sportive, precum deducerea punctelor în clasament. O altă problemă generată este că nu putem legitima jucători, iar deși clubul mai are jucători sub contract, numărul acestora este redus și nici nu ne permite să conturăm un lot echilibrat. Chiar și rezovlând aceste urgențe, trebuie să avem în vedere cererea creditorilor clubului, să analizăm posibilitatea acceptării unui plan de reorganizare, fiindcă ultimul lucru pe care ni-l dorim este să începem un sezon pe care nu-l putem duce până la capăt. (…) În zilele următoare îmi doresc să am întâlniri clarificatoare cu administratorul judiciar, să evaluăm toate posibilitățile pe care le avem, și să vedem dacă situația materială/financiară ne permite înscrierea în noul sezon de Liga a 3-a. Ca de obicei, vă mulțumesc tuturor pentru susținere!”, se mai arată în comunicatul semnat de administratorul special Petre Muşat.

ACS Poli a încheiat campionatul trecut al Ligii 3 pe locul 6 în Seria a 8-a.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.