Aerul din mijloacele de transport în comun ale STPT, condiționat de șoferi

Aerul din mijloacele de transport în comun ale STPT, condiționat de șoferi

1
DISTRIBUIȚI

Consilierul municipal Rodica Militaru de la USR PLUS i-a atras atenția directorului STPT, marți, la ședința consiliului local, că mai mulți oameni i s-au plâns că în această perioadă caniculară nu funcționează clima.

În replică, Nicolae Bitea i-a spus că toate mijloacele de transport în comun au sistemele de climatizare funcționale, cu excepția a patru autobuze.

Directorul general al STPT a recunoscut că unii șoferi nu pornesc sistemele de climatizare, iar din acest motiv se fac permanent controale în trafic.

„În data de 10 mai a avut loc Adunarea Generală a STPT, unde s-a votat bugetul.


Licitația privind piesele necesare pentru remedierea acestor probleme pe care fără doar și poate le recunoaștem a început în data de 20 mai. Deci, la zece zile distanță, și s-a finalizat în data de 4 iunie. Cu celeritate am semnat contractul de furnizare în ceea ce privește piesele necesare.

Am vorbit ulterior cu furnizorul, având în vedere situația pe care am traversat-o și ne-au fost aduse de urgență aceste piese. Totodată, am suplimentat și echipele de remediere și de reparații autobuzelor care au avut deficiențe. Au fost 28 de astfel de unități. În acest moment, mai avem un singur autobuz model scurt și trei autobuze tip articulat fără aer condiționat”, a afirmat Nicolae Bitea la ședința Consiliului Local Timișoara de marți.

Directorul STPT a mai precizat că există o monitorizare zilnică în ceea ce privește funcționalitatea climelor în mijloacele de transport.

„Am creat patru echipe de control, pe lângă controlorii care efectuează aceste controale la titlurile de călătorie, care fac și control în ceea ce privește funcționalitatea climei. Eu nu ascund faptul că există și anumiți colegi binevoitori care uită să pornească sistemele de climatizare, dar îi controlăm permanent”, a mai adăugat Nicolae Bitea.

1 COMENTARIU

  1. STPT sa faca zilnic publice autobuzele pe care nu functioneaza clima. Nu e semnalat ca defect, il intrebam pe sofer de sanatate, poate are nevoie de un concediu medical. Soferul care nu reclama starea sistemului de climatizare, out.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.