Alegeri cu scandal la PNL Timișoara. Agenți de pază și polițiști la...

Alegeri cu scandal la PNL Timișoara. Agenți de pază și polițiști la sala „Capitol” UPDATE 6 Echipa lui Ambruș și-a proclamat victoria VIDEO

6
DISTRIBUIȚI

Astăzi, la sala „Capitol” a Filarmonicii „Banatul”, are loc ședința în care membrii filialei PNL Timișoara își vor alege noua conducere, iar tensiunile dintre cele două tabere ale liberalilor locali s-au făcut simțite încă de la intrarea în clădire.

Astfel, punctele de acces erau blocate agenții de pază ai unei firme contractată de Dănuț Groza, primarul din Sânnicolau Mare și în același timp secretar general al filialei județene. Acest lucru nu i-a căzut bine deputatului Claudiu Chira, care a sunat la Poliție, iar un echipaj de Ordine Publică s-a deplasat la fața locului. Oamenii legii au verificat contractul dintre firma de pază și organizatorii evenimentului, și apoi au plecat.

În timp ce îl întrebam pe Dănuț Groza ce se întâmplă și de ce nu este permis accesul presei, a apărut Alin Nica, președintele interimar al PNL Timiș, care a ascultat cuminte decizia secretarului general în privința măsurilor luate. Groza a spus că va fi o conferință de presă la ora 15.00, și că eventual presa poate intra în sală pentru discursurile candidaților și atât.

Accesul membrilor PNL Timișoara în sală a fost permis începând cu ora 9.00, organizatorii avertizându-i pe cei de la firma de pază că au informații că s-ar putea forța intrarea de către membri PNL care nu sunt pe convocator, din alte organizații locale, cum ar fi Dumbrăvița.

Nemulțumit de faptul că susținătorii lui Raul Ambruș s-au așezat în zona meselor unde se consemna prezența membrilor, pentru a supraveghea ce se întâmplă, și le-a cerut agenților de pază să-i introducă în sală.

Vom reveni cu amănunte.

UPDATE Tensiunea e în creștere la sala „Capitol”, iar Liviu Cocean reclamă faptul că a fost amenințat de secretarul general al PNL Timiș: „mi-a spus Groza că lucrurile nu vor rămâne așa. Nu știu ce-o să-mi facă, vreau să văd. Probabil că o să trebuiască să ocolesc Sânnicolau”.

UPDATE 2 La un moment dat, din sală a ieșit Dănuț Groza, iar susținătorii lui Raul Ambruș, strânși în foaier, l-au huiduit copios și au strigat „hoții!” și „demisia!”. Groza a cerut lapoi agenților de pază să închidă ușa de la intrarea în Filarmonică, însă fostul secretar de stat Cătălin Iapă s-a opus, așezându-se în prag.


În sală, Ovidiu Drăgănescu a urcat la prezidiu și a spus că în calitate de subprefect și reprezentant al statului trebuie să spună că este nevoie de o distanțare de 1,5 – 2 metri între persoane, însă a fost și el huduit.

UPDATE 3 Președintele interimar al PNL Timiș, Alin Nica, a anunțat că anulează alegerile pentru conducerea PNL Timișoara.

„Cei care au drept de vot sunt toți membri PNL cu cotizația la zi care sunt înscriși în programul MyPNL până la 31 decembrie 2020. Din păcate, din cauza unor inadvertențe pe care le vom studia, să vedem cum s-a ajuns aici, unii membri nu figurează în program. Nu este vina nici a conducerii județene, nici conduceiri a organizației municipale, e o chestiune tehnică, care ține de secretariat. De secretariatul organizației Timișoara, care trebuie să asigure conformitatea între deciziile noastre statutare și ceea ce se regăsește în MyPNL. Ținând cont de toate acestea – și vreau să vă spun cu părere de rău că îmi displace atitudinea unor colegi, care face mult rău partidului – nu am altă variantă decât să anulez aceste alegeri, pentru că nu avem garanția că cei care vor vota sunt cei care au drept de vot. Vom discuta în BPJ această situație foarte serioasă și vom organiza alegerile la o dată ulterioară”, a spus Alin Nica, huiduit și el imediat, strigându-se „demisia!”. După acest moment, Nica, dar și candidatul la președinția PNL Timișoara Cosmin Tabără au părăsit Filarmonica.

UPDATE 4 Subprefectul Ovidiu Drăgănescu a chemat din nou Poliția la Sala „Capitol”. „Domul subprefect a chemat Poliția, că i-e frică să facă alegeri la PNL fără Poliție”, a spus Cătălin Iapă. „Nu eu le organizez. Eu sunt pentru respectarea legii, de aceea am chemat poliția”, a replicat Drăgănescu.

UPDATE 5 În zonă și-a mai făcut apariția un echipaj de poliție, iar susținătorii lui Raul Ambruș au rămas în sală și continuă ședința, despre care spun că este statutară.

UPDATE 6 Cei rămași au dorit să inițieze procedura de vot pentru alegerea conducerii filialei Timișoara, însă au constatat că buletinele de vot închise într-un birou sub paza unor agenți de la firma de pază angajată de Groza. „N-au cum să ia buletinele, că alegerile sunt anulate”, a spus Bogdan Ghelbere, secretarul general adjunct al PNL Timiș și secretar general adjunct al Guvernului. În cele din urmă, cei care doresc continuarea alegerilor au intrat în încăpere, au luat convocatoarele și buletinele de vot, în timp ce Ghelbere spunea că va face plângere penală. Liviu Cocean a anunțat că se va vota, spunând că acesta este semnalul reîntoarcerii democrației în PNL.

UPDATE 7 După ce s-a votat și s-au numărat voturile celor care au rămas în sală, tabăra lui Raul Ambuș și-a proclamat victoria, anunțând că tânărul liberal a fost ales în funcția de președinte al PNL Timișoara cu 293 de voturi, iar Cosmin Tabără a avut doar 15 voturi.

6 COMENTARII

  1. Hahahaha….dacă nici asta nu-i karma , nu-i nimic . Le lipsește un narcisist in vârf sa-i dreseze, ca așa sunt învățați . PNL era Robu și Nasleu, i-ati f… pe aia , acuma bateți-va ca prostii .

  2. Nah, ăștia cică ne conduc , ăștia și-au pus oamenii in poziții cheie și tot ăștia cică ne garantează viitorul. A, au mai și pierdut alegerile și îndatorat / furat țara intr un an mai mult decât toți ceilalți in 30 de ani . Tot între ăștia e și limbricul ăla de amenința cu lumânări de la Victor babes in timp ce si împărțea banii din sănătatea voastră cu băieții de partid și voi stăteati închiși in casa alergați de jandarmi , tot între ăștia a fost și Nasleu care urla beat a narcisism prin cluburi și dacă ii treceai prin cale , mai și punea vreun caltaboș ca Boncu sa va bată ,sau Robu care făcea combinații cu ei prin lesinatele lui din primărie (care mai și sugeau la caltaboș și se afișau pe la Dinar- vezi Google)…etc , Tot ăștia conduc și spitalul judetean unde mori de apendicita , mai vreți așa ceva ?

  3. Bataie intre cine? Cine sunt candidatii? Unde sunt Tabara si Ambrus? Nu am citit nimic de ei? Au spus ceva? In conferinta de presa nu erau. De fapt cine se luptau sa isi puna „papusile” sefi la Timisoara? Orban cu Catu? Nica (papusa lui Groza ) cu Sorin( papusa lui Popoviciu si Robu)? Restul niste „umbre”

  4. Bua-ha-ha-ha-ha! „Civilizații” ăia care-și spun „fruncea” :))) Vai de curu’ vostru! O să postez articolul peste tot, să-i vadă cât mai mulți români pe „civilizații” de bănățeni :)))

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.