Grave incidente la alegerile pentru şefia PNL Timişoara, lupte corp la corp...

Grave incidente la alegerile pentru şefia PNL Timişoara, lupte corp la corp între cele două tabere UPDATE Cine a câștigat VIDEO

2
DISTRIBUIȚI

Atmosferă ca de război la alegerile pentru conducerea PNL Timişoara, care de data aceasta au fost organizate într-un dintre sălile de evenimente de la Iulius Town. Totul a fost gândit strategic.

Pentru a putea avea acces în sala de conferinţe liberalii au trebuit să fie înregistraţi şi să-şi primească brăţările de acces într-una din parcările centrului comercial. Doar cei care au primit brăţări galbene pot intra să voteze. În toate „punctele fierbinţi” sunt prezente atât echipaje ale jandarmeriei, cât şi ale firmei care asigură securitatea mall-ului. Împărţirea brăţărilor e supervizată de oameni din echipa strânsă în jurul lui Raul Ambruş.

Nu mai puţin de 17 candidaţi s-au înscris pentru funcţia de preşedinte. Secretarul general al PNL Timiş, Dănuţ Groza, a susţinut că „nu e organizare ca pentru război, este doar discilplină”.

Până acum nu s-au înregistrat incidente.

UPDATE 1 Membrii PNL au primit odată cu brăţările şi buletinele de vot. Dacă pentru funcţia de preşedinte sunt 17 candidaţi, pentru Biroul executiv al PNL Timişoara lucrurile sunt mult mai simple, practic echipa Ambruşi şi echipa Tabără au fiecare câte un candidat pentru fiecare funcţie. Fostul viceprimar Dan Diaconu este singurul care nu are contracandidat pentru funcţia de prim-vicepreşedinte la politici publice. În timp ce pentru funcţia de prim-vicepreşedinte pentru strategii politice şi comunicare sunt doi competitori: Adrian Radu şi Octavian Creţu.

UPDATE 2 Scandalul a început între cele două tabere din PNL, după ce, în zona unde se făcea prezenţa, deputatul Claudiu Chira a rupt o foaie de convocator. Pentru a putea pleca cu buletinele de vot a fost nevoie, pe lângă jandarmi, de sosirea mai multor poliţişti, care au însoţit echipa organizatorilor şi care a plecat înconjurată de agenţi de securitate. În momentul în care s-a ajuns în dreptul scărilor rulante, unde se urcă spre sala de evenimente, mai mulţi susţinători din tabăra Ambruş au început să tragă de cele două garduri metalice: „Vrem să intrăm!”, au strigat aceştia. Au urmat minute întregi de îmbrânceli între cele două tabere, despărţite de gardurile metalice. Unii dintre susţinătorii din tabăra Ambruş au încercat să urce prin lateral.


Mai mulţi susţinători ai lui Ambruş au reuşit să pătrundă în clădire şi au început să tragă de uşă pentru a intra în sală şi trag de oamenii de pază.

UPDATE 3 În timp ce în interiorul sălii a început şedinţa, un grup de maximum zece contestatari au deschis una dintre uşile sălii şi au început să strige, cerând să intre şi contestându-l pe Alin Nica. Acesta din urmă a cerut oamenilor de ordine să-i îndepărteze pe turbulenţi, care continuă să strige din uşa sălii.

UPDATE 4 La faţa locului au descins jandarmii şi poliţiştii.

UPDATE 5 Grupul contestatarilor din tabăra Ambruş a fost lăsat să intre în sală şi, când lucrurile păreau că sunt sub control, au degenerat din nou. În momentul în care a luat cuvântul Cantemir Pârva, unul dintre candidaţii la funcţia de preşedinte, l-a acuzat pe Alin Nica că nu permite tuturor liberalilor să voteze şi le-a cerut celor din tabăra Ambruş să urce pe scenă. În acel moment câteva zeci de susţinători ai deputului Claudiu Chira au ocupat scena începând să scandeze: „Vrem să votăm!”. În timp ce Alin Nica s-a retras la locul său. Sunt mai multe echipe de jandarmerie şi ale firmei de pază în zonă, în timp ce în interior tabăra contestatarilor a pus stăpânire pe microfon.

UPDATE 6 Majoritatea candidaţilor pentru funcţia de preşedinte s-au retras în favoarea lui Cosmin Tabăra iar câţiva pentru Claudiu Chira. Când a luat cuvântul, deputatul Chira a susţinut că „nu sunt baronul celor care nu sunt lăsaţi să voteze, sunt colegul lor şi nu îi voi lăsa niciodată în urmă”. Cosmin Tabără a susţinut în discursul său că „incidentele dintre cele două tabere vor fi principala armă a adversarilor politici la următoarele alegeri. Nu vor trebui să investească nimic, se vor folosi de aceste imagini”. Viceprimarul Timişoarei a făcut apel la unitatea liberalilor timişoreni, spunându-le că: „Eu nu am muncit în campanie pentru Iohannis, pentru Orban sau pentru Nica, ci pentru PNL şi principiile care guvernează acest partid”. Deşi nu a fost pe listă, Raul Ambruş a luat şi el cuvântul şi, extrem de surescitat, i-a reproşat lui Alin Nica scoaterea de pe liste a peste 300 de membri de partid. După discursuri au urmat câteva minute de haos, în care unul dintre contestatari l-a acuzat pe Alin Nica de faptul că la ultimele alegeri locale l-a susţinut pe Dominic Fritz la funcţia de primar al Timişoarei. În această hărmălaie s-a anunţat începerea procedurii de vot. În sală sunt lăsaţi să intre doar cei care au buletine de vot şi brăţări galbene. În interiorul sălii sunt mai mulţi agenţi ai firmei de pază iar lângă uşă un echipaj al Jandarmeriei. Deputatul Claudiu Chira a vrut să intre în sala de vot, dar nu i s-a permis accesul, deoarece nu avea brăţara. După ce s-a împins câteva minute cu organizatorii a rămas la uşă.

UPDATE 7 Votul s-a încheiat fără incidente după ce în permanență la ușă sălii au stat forțele de ordine. Comisia desemnată a început numărătoarea voturilor.

UPDATE 8 Viceprimarul Cosmin Tabără a câștigat, obţinând 238 de voturi, Claudiu Chira 119 voturi, iar 15 buletine au fost anulate.

2 COMENTARII

  1. Cantemir Pirva??? Cel care la 40 de ani inca traia din pensiile batranilor din familie? Care la 50 de ani inca umbla prin discoteci si minte fetele ca are 35? El emite pretentii de liberal? Cante, cu SERITIM-ul ai lamurit-o?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.