Alertă după ce groapa de gunoi din Arad a luat foc. În...

Alertă după ce groapa de gunoi din Arad a luat foc. În ce direcție se îndreaptă norul de fum UPDATE 2 Vântul a reaprins incendiul

0
DISTRIBUIȚI

Alertă în vestul țării după ce, în această seară, un incendiu a izbucnit la groapa de gunoi din Arad, în zona CET. La fața locului au fost trimise trei echipaje de stingere a Detașamentului Arad cu trei autospeciale, un ofițer și zece subofițeri, sprijiniți de angajați ai firmei care operează groapa de gunoi.
Incendiul se manifesta pe aproximativ 2000.mp, dar se dezvoltă cu viteza din cauza vântului puternic. Pompierii au anunțat că se va emite un mesaj de avertizare  Roalert pentru localitățile de pe direcția de propagare a fumului.

Conform estimărilor meteorologilor, care au fost transmise ISU Arad, în această noapte evoluția norul de fum ”va fi de relativă dispersie și staționaritate în prima parte a nopții, apoi va avea o deplasare ușoară spre vest și nord-vest”.

UPDATE Incendiul izbucnit la groapa de gunoi din Arad a fost stins duminică dimineața și, în prezent, nu mai există posibilitatea de extindere.

Pompierii din cadrul ISU Arad au acționat toată noaptea pentru stingerea incendiului la groapa de gunoi, cu trei autospeciale de stingere, 15 pompieri, 10 lucrători ai operatorului economic și mai multe utilaje.

Incendiul a fost lichidat după aproximativ 4 ore, iar acum nu mai există posibilitatea de extindere.

Potrivit ISU Arad, operatorul economic a adus pământ pentru acoperirea focarelor încă de sâmbătă noaptea, folosindu-se și această metodă de stingere.

La ora transmiterii știrii se acționează în continuare cu două autospeciale de stingere și prin acoperire cu pământ.


Suprafața care arde este mult redusă.

UPDATE 2 Vântul puternic a reaprins focarele de la groapa de gunoi din Arad, astfel că, duminică, au fost suplimentate forțele de intervenție.

Potrivit ISU Arad, din cauza vântului puternic si a posibilității de extindere din nou a incendiului de la groapa de gunoi, forțele intervenție au fost suplimentare.

În sprijin au fost aduse o autospeciala de 9.000 de litri de la Detașamentul Ineu, una de 3.000 de litri de la SVSU Șofronea, una de 3.000 de litri de la SVSU Zădăreni, o cisternă de transport apă de 5.000 litri de la Curtici și două cisterne de transport apă de la firma de curățenie a orașului.

În acest moment acționează șase autospeciale de stingere , trei cisterne, mai multe utilaje, precum și 15 pompieri și 20 de voluntari pentru a stinge incendiul de la groapa de gunoi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.