Alin Nica, sunat de Ludovic Orban după scandalul de la alegerile PNL...

Alin Nica, sunat de Ludovic Orban după scandalul de la alegerile PNL Timișoara: „S-a furat ștampila partidului și ștampila cu semnătura mea”

3
DISTRIBUIȚI

După scandalul izbucnit la ședința din sala „Capitol”, unde ar fi trebuir să fie aleasă conducerea filialei Timișoara a PNL, liderul Alin Nica a spus că scrutinul va fi reluat la o dată care va fi stabilită ulterior.

„Am hotărât astăzi să amânăm alegerile de la Organizația Municipală Timișoara pentru că lucrurile au degenerat în asemenea hal încât nu au fost asigurate condițiile conform statutului acestor alegeri. Conform legii, oameni care nu au drept de vot, unii din Lugoj au forțat intrarea în sală și au perturbat serios buna desfășurare a ședinței. Nu avem certitudinea că unii dintre ei erau membri ai Partidului Liberal, de fapt nici nu-i cunoaștem și nu erau pe convocator, nu aveau dreptul să fie în sală. Din păcate, s-a ajuns chiar la sustragerea ștampilei partidului și a ștampilei cu semnătura mea, ceea ce este foarte grav, în consecință am hotărât să facem plângeri penale pentru cei care au săvârșit aceste fapte deosebit de grave”, a declarat, sâmbătă, Alin Nica. Pentru șefia organizației se luptă viceprimarul Cosmin Tabără și consilierul local Raul Ambruș.

Liderul interimar al PNL Timiș spune că aceste comportamente nu sunt reprezentative pentru PNL și va propune sancțiuni conform statutului partidului.

„Eu și colegii mei ne delimităm de astfel de comportamente și practici ale unor oameni rău intenționați care pot face așa ceva fără să se gândească la partid și să discrediteze organizația noastră. Mai e o chestiune pe care vreau să o semnalez, prezența în sală a ministrului Oroș și declarațiile pe care le-am citit recent cum că domnul Orban girează aceste alegeri care sunt în continuare în desfășurare în Filarmonică, dar nestatutar. Îmi lasă impresia că se forțează, prin violență, o decizie a filialei Timiș în ceea ce privește contribuția națională. Vom discuta în BPJ pașii de urmat și revenirea acestor alegeri la o dată ulterioară”, a afirmat Alin Nica.

Dănuț Groza, secretar general al PNL, a precizat că este vorba despre o dezinformare, și nu a fost vorba de oameni scoși de pe liste ca să nu voteze, ci s-a lucrat cu o bază de date primită de la PNL la nivel central.

Întrebat de ce a adus o firmă de pază care nu a făcut față situației, Groza a răspuns că partidul a semnat un contract cu o firmă de pază „în ideea în care ne-am dorit să asigurăm ordinea și disciplina la vot.


Firma a fost solicitată la amenințările făcute de către cei doi sau trei, de către deputatul Chira, care ne-a spus de trei sau patru zile aici în sediu nu cumva ca noi să credem că cei care nu au drept de vot nu vor veni să forțeze ușa acolo. Ați văzut, acei oameni de pază n-au bruscat. Am încercat să închidem ușa pe cale civilizată fără să bruscăm, fără să împingem, fără să deranjăm pe cineva. Chiar și cu firma de pază nu am reușit să blocăm accesul celor care nu aveau drept de vot”.

Groza a mai spus că din ambele tabere au fost oameni excluși de pe liste în conformitate cu baza de date trimisă de la București.

„Eu consider că acea evidență a membrilor nu a fost una 100% corect întocmită. Noi discutăm de o bază de date furnizată de organizația municipală unde Raul Ambruș era secretar general celor de la București anul trecut. Baza de date s-a înghețat în 31 decembrie 2020. Este adevărat că noi am preluat partidul în 28-29 septembrie și nimeni la vremea respectivă nu a dat atenție. Este foarte trist ca membri PNL să nu aibă acces în sala de vot”, a spus Dănuț Groza.

Alin Nica a spus că la fuziunea dintre PNL și PDL, în 2015, toți membrii trebuiau să-și refacă adeziunea, iar unii nu au făcut-o, în consecință unii nu au fost trecuți în baza de date.

Întrebat dacă după telefonul dat de Ludovic Orban îi este teamă că ar putea fi schimbat din funcția de președinte interimar, Nica a răspuns că este mâhnit de implicarea competiției naționale în jocul acesta al filialei Timișoara, ceea ce nu face bine partidului.

„Cei care au instigat au făcut-o cu accept de la cel mai înalt nivel și lucrul acesta nu poate să mă facă să am încredere că lucrurile vor merge în direcția corectă în filiala noastră dacă nu luăm măsuri. Pe mine presiunea nu mă va face să-mi schimb părerea și cred că implicarea domnului președinte Orban nu îi va fi favorabilă în viitor asociindu-se cu astfel de comportamente”, a declarat Alin Nica.

Liderul liberal a mai fost întrebat și dacă regretă că a susținut candidatura pentru Parlament a lui Claudiu Chira. „Evident că regret uitându-mă cum reacționează domnul Chira într-un modul cu totul necolegial și extrem, chiar făceau comparație unii colegi că e un fel de Șoșoacă. Nu e un comportament pe care eu să îl girez și de aceea evident că regret că l-am propus”, a spus Nica.

În privința excluderilor din partid, liderul liberal le dă drept sigure în cazul membrilor care au avut un comportament neadecvat. Alin Nica spune că nu au fost îndeplinite condițiile de distanțare socială și echitate, astfel că alegerile pentru funcția de președinte al PNL Timișoara vor fi reluate.

Dănuț Groza a mai precizat că nu își dă demisia pentru că nu este vinovat de situația creată. „Ceea ce am văzut astăzi reprezintă zvâcnirile unor rămășițe ale fostei conduceri ale PNL, care și-au văzut puse în pericol privilegiile și nu voi precupeți niciun efort să schimb și să duc până la capăt munca de curățire a acestei filiale începută în toamnă, care va merge mai departe”, a afirmat Alin Nica.

Acesta a precizat că se vor amâna și alegerile pentru șefia PNL Timiș după episodul de azi.

3 COMENTARII

  1. Orbán și nica au și priviri de oameni retardați. Cum plm ati ajuns sa va reprezinte ăștia ? Vai de capu vostru de idioți , PSD și poporul roman o sa va calce in picioare ca pe niște viermi ce sunteți , in curând .

  2. Orban sacrifica orice urma de liberalism promovand non-valori precum Ambrus, Cocean sau Chira (despre care Popoviciu afirma ca a mancat cerbul)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.