Amenzi de zeci de mii de lei și pentru cei care aruncă...

Amenzi de zeci de mii de lei și pentru cei care aruncă deșeuri la întâmplare și pentru cei care îi „angajează”, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Modul în care sunt gestionate deșeurile din construcții, precum și impactul pe care acest aspect îl are asupra mediului înconjurător a determinat organizarea de verificări în zonele în care se desfășoară șantiere în oraș.

Astfel, polițiștii locali au constatat, în mai multe locații, că legislația în domeniu este grav încălcată, motiv pentru care au aplicat sancțiuni pe măsură, în marea lor majoritate persoanelor juridice. Anul acesta au fost aplicate 48 de sancțiuni la șantierele care nu au respectat legislația.

Spre exemplu, ca urmare a verificărilor efectuate în ultima săptămână, în Complexul Studențesc, s-a constatat că pe str. Ofcea, din curtea unui imobil se încărcau deșeuri din construcții într-un autovehicul fără a exista documentele necesare.

Atât proprietarul imobilului, cât și transportatorul de deșeuri au fost sancționați cu 6.000, respectiv 10.000 de lei, în baza Legii 211/2011.

O societate care nu a respectat același act normativ menționat, a fost sancționată cu 20.000 de lei, pentru gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor la șantierul de pe str. Paris, iar o altă sancțiune de 30.000 de lei a fost aplicată pentru șantierul de pe str.


Corneliu Coposu.

Alte cinci sancțiuni de câte 2.500 lei fiecare au fost aplicate, tot pentru șantiere, în zone precum Circumvalațiunii, Treboniu Laurian, Atanasie Demian, Intrarea Mierlei.

Poliția Locală Timișoara sfătuiește persoanele juridice, dar și persoanele fizice să se informeze și să ia toate măsurile legale privind gestionarea deșeurilor din construcții, astfel încât să evite aplicarea de sancțiuni contravenționale, mai ales că astfel de verificări rămân în atenția polițiștilor locali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.