Tokyo 2020: Timişoreanca Ancuţa Stoenescu şi naţionala de baschet 3×3 nu au...

Tokyo 2020: Timişoreanca Ancuţa Stoenescu şi naţionala de baschet 3×3 nu au depăşit faza grupei preliminare

0
DISTRIBUIȚI
Foto: COSR / Cristian Nistor

Ancuţa Stoenescu a marcat în total 14 puncte la turneul olimpic feminin de baschet 3×3 la care a participat alături de naţionala României.


În ultima partidă timişoreanca a înscris patru puncte în eşecul cu Franţa, scor 12-22. Reprezentativa noastră s-a clasat doar pe locul 7 în faza grupei preliminare şi a părăsit astfel competiţia de la Tokyo 2020.

România a fost mai bine clasată doar decât Mongolia, pe care a învins-o ieri, scor 22-14. Meci în care Stoenescu (41 ani) a marcat trei puncte. Tot ieri naţionala 3×3 feminină a suferit un eşec cu ROC, echipa formată din rusoaice care evoluează sub egida CIO (12-21), meci în care timişoreanca nu a fost prezentă pe lista marcatoarelor. Duminică a fost 11-22 cu SUA şi 14-22 cu Italia, doar în cel din urmă joc Stoenescu a pus puncte pe tabelă – tot trei! În fine, în prima zi de competiţii, vinerea trecută s-au înregistrat alte două înfrângeri. Un 8-20 cu gazda Japonia şi un 10-21 cu China, în ambele partide Stoenescu a marcat de câte două ori.

Din faza grupei preliminare s-au calificat în semifinale direct doar primeie două clasate: SUA şi echipa care evoluează sub egida cercurilor olimpice, în timp ce celelalte naţionale clasate pe locurile 3-6 au intrat în sferturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.