SSU Politehnica şi Ripensia şi-au aflat programul în noul sezon al Ligii...

SSU Politehnica şi Ripensia şi-au aflat programul în noul sezon al Ligii 2. A venit rândul alb-violeţilor să fie dezavantajaţi la tragerea la sorţi

0
DISTRIBUIȚI

ASU Politehnica Timişoara, care a fost prezentată sub noua denumire de SSU Politehnica, oficializată în urma CEx-ului FRF de astăzi; şi Ripensia, reprezentantele oraşului de pe Bega în Liga 2 şi în stagiunea 2021-22, şi-au aflat azi programul din sezonul regular. Alb-violeţii au un început greu, cu deplasări la „U” Cluj şi Călăraşi, în timp ce roş-galbenii vor începe acasă cu un duel contra Călăraşiului.

Noul sezon e identic cu precedentul. Adică 19 etape în sezonul regular, urmat de play-off pentru primele şase clasate, respectiv play out, în două serii, pentru restul formaţiilor. Urmând apoi ca primele două clasate să promoveze direct şi următoarele două să dispute dueluri de baraj cu locurile 7-8 din play-out-ul elitei. Retrogradează ultimele două din fiecare serie de play out, direct plus o a cincea formaţie în urma barajului dintre formaţiile clasate pe 5.

A venit rândul echipei susţinute şi financiar de fanii viola să fie dezavantajaţi de sistemul actual, cu un singur tur în sezonul regular. Astfel, SSU Poli va avea zece deplasări şi nouă meciuri pe teren propriu. Situaţie asemănătoare cu cea a lui „Ripi” în stagiunea precedentă, când roş-galbenii au fost văduviţi şi de punctele cu Turris de pe teren propriu de exemplu. S-a stabilit prin tragere la sorţi ce trupă de pe Bega să înceapă afară ori acasă noul sezon.

Pe lângă startul greu, punctele de atracţie pentru suporterii alb-violeţi vor fi totuşi şi dueluril de pe teren propriu cu CSA Steaua, tocmai în runda a 15-a (în jur de 27 noiembrie) şi Petrolul (et. 17 anul viitor în februarie).

„La prima vedere este destul de greu, începem cu două deplasări consecutive. Drumuri lungi, echipe bune, dar oricum trebuia să jucăm cu toate echipele. Nu am avut norocul de anul trecut, dar încercăm să ne descurcăm. Bineînţeles că e un dezavantaj că jucăm mai puţine meciuri acasă, mai multe în deplasare, la fel, că începem cu două deplasări… asta e tragerea. Clujul e o echipă care s-a întărit foarte mult, au adus 12 jucători, un staff nou. Iar Călăraşiul e o echipă care în sezonul trecut a fost în play-off.


Au trecut şi ei printr-o restructurare masivă a lotului… Mai există un echilibru, avem şi jocuri acasă cu echipele cotate cu şanse mai mari la accederea în play-off, cum ar fi Petrolul… E prea devreme să facem calcule, e un an de tranziţie. Încercăm să facem o treabă cât mai bună”, a declarat Dorin Toma, tehnicianul Politehnicii, despre ţintar.

”Este un program acceptabil din punctul meu de vedere, dacă ne raportăm la faptul că avem zece meciuri acasă, respectiv nouă, în deplasare. Asta, spre deosebire de sezonul trecut, când am avut programate nouă partide pe teren propriu, față de 11, în deplasare. Și dacă ne raportăm la criteriul geografic, putem spune la fel că programul este de asemenea accesibil, având doar două deplasări mai lungi, la Slobozia și Constanța. Din punctul de vedere al adversarilor pe care-i întâlnim, sunt jocuri deschise oricărui rezultat. Deocamdată, avem puține informații privind echipele pe care le vom confrunta în primele patru etape. Dar, avem suficient timp la dispoziție pentru a ne documenta”, a declarat Cosmin Petruescu, tehnicianul Ripensiei.

Derby-ul local dintre timişorene va fi în runda a 11-a, pe 23 octombrie, cu Politehnica în postura de gazde.

Programul Ripensiei:

Etapa 1 (31 iulie): Ripensia-Dunărea Călărași

Etapa 2 (7 august): Ripensia-Unirea Dej

Etapa 3 (14 august): CSC 1599 Șelimbăr-Ripensia

Etapa 4 (21 august): Ripensia-FC Brașov Steagul Renaște

Etapa 5 (28 august): CSA Steaua București- Ripensia

Etapa 6 (11 septembrie): Ripensia-Astra Giurgiu

Etapa 7 (18 septembrie): Petrolul Ploiești- Ripensia

Etapa 8 (25 septembrie): Ripensia-Concordia Chiajna

Etapa 9 (2 octombrie): FC Hermannstadt- Ripensia

Etapa 10 (16 octombrie): Ripensia-Universitatea Cluj

Etapa 11 (23 octombrie): SSU Politehnica Timișoara- Ripensia

Etapa 12 (30 octombrie): Ripensia-FC Buzău

Etapa 13 (6 noiembrie): Unirea Constanța- Ripensia

Etapa 14 (20 noiembrie): Ripensia-Politehnica Iași

Etapa 15 (27 noiembrie): Metaloglobus București- Ripensia

Etapa 16 (4 decembrie): Ripensia-Csikszereda Miercurea Ciuc

Etapa 17 (26 februarie 2022): Viitorul Târgu Jiu- Ripensia

Etapa 18 (5 martie 2022): Ripensia-Dacia Unirea Brăila

Etapa 19 (12 martie 2022): Unirea Slobozia-Ripensia

SSU Poli şi Ripensia se vor întâlni într-un amical sâmbătă. Mai întâi, miercuri, roş-galbenii joacă de la ora 18 la Severin cu Viitorul Panudrii, iar alb-violeţii au meci de la 11, pe „Dan Păltinişanu” cu orădenii de la CAO.

Mai jos puteţi consulta şi programul Politehnicii:

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.