ASU Politehnica a înregistrat la Kikinda prima înfrângere din amicale. Dorin Toma:...

ASU Politehnica a înregistrat la Kikinda prima înfrângere din amicale. Dorin Toma: „Sunt lucruri care se pot corecta” GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

ASU Politehnica a trecut graniţa în această dimineaţă, în Banatul sârbesc, pentru un amical cu OFK Kikinda, grupare pe care a mai întâlnit-o în urmă cu opt ani. Gazdele, promovate recent în eşalonul terţ al ţării vecine, s-au impus cu 2-0 prin golurile lui Pavlovic şi Morovic.

La meciul de pe stadionul Gradski din Chichinda Mare, o combinaţie între arenele CFR şi UMT de altădată al Timişoarei, inclusiv ca vârstă, au asistat şi vreo 250-300 de spectatori, în ţara vecină nefiind restricţii legate de accesul pe arenă. Ora locală a fost 10, dar oaspeţii nu au scăpat de căldura de pe Bega.

Sârbii nu s-au arătat impresionaţi de eşalonul teoretic superior din care vin timişorenii, cel secund românesc, şi au punctat devreme, cu puţin noroc în urma unui corner când balonul a „căzut” în careul mic al alb-violeţilor şi Stefan Pavlovic l-a introdus scurt în poartă. ASU Poli a avut apoi mai mult mingea, dar fără ocazii foarte mari. D. Andrei a cerut timid un penalty, apoi Rus a încercat o finalizare fantezistă pe spate cu zece minute înaintea pauzei.

La reluare au urmat şi modificările numeroase, specifică acestor perioade de testare, dar cei care au punctat printr-un abia intrat au fost tot gazdele. Morovic (58) l-a lobat pe portarul Devenish-Meares care ieşise să-l blocheze în marginea careului, ceva mai lateral faţă de buturi. S-a făcut astfel 2-0 şi deşi bănăţenii de Timişoara au presat mai mult, tot nu a venit golul. Cel mai aproape de o reuşită oaspete a fost Mera, în două rânduri, prima dată în minutul 67, apoi când mai erau zece minute din dispută, dar de fiecare dată s-a opus goalkeeperul bănăţenilor sârbi. Arbitrul i-a iritat şi el pe elevii lui Dorin Toma. În minutul 71 Ignea a fost avertizat pentru proteste după ce mai devreme Radu a fost faultat clar dar nu s-a dictat nimic. De asemenea, oficialul de joc nu a ţinut cont nici de schimbări sau pauza de hidratare şi a încheiat mai rapid jocul.

ASU Politehnica: Harrison – Sofran, Moțiu, Bocșan, Oanea – Luchin – Manea, Hațegan, R. Rus, D. Andrei – Serediuc. Au mai intrat: Păduraru – Jurj, Mera, Scutaru, Pamfile, Ignea, D. Radu, Bîrnoi, Zaluschi, S. Costea şi Axente. Antrenor: Dorin Toma.

OFK Kikinda: Savkov – Bajat, Krstic, Laninstanin, Stepancev, Rafael, Pavlovic, Novakovic, Stevanovic, Ivanovic, Dukic. Au mai intrat: Reljic, Acimovic, Molnar, Frankowski, Krantic, Lisica, Jaric, Radulaski, Belic, Morovic, Glisic, P. Bajic, M. Bajic şi Radulovic. Antrenor: Marko Gutesa.

“A fost un joc destul de bun, din păcate unele aspecte au stricat jocul.


În perioada în care suntem noi ne-am descurcat destul de bine. Greşelile pe care le-am făcut şi cele două goluri luate sunt lucruri care se pot corecta prin poziţionarea jucătorilor sau aşezarea mai bună în teren. Starea fizică şi psihică şi-a spus cuvântul, având multe ocazii, din păcate nu le-am concretizat pentru că nu am fost lucizi la finalizare (…) Am făcut două echipe pentru cele două jocuri. La jocul cu Reşiţa au jucat cei din prima repriză 60 de minute, astăzi a venit rândul celorlalţi. Din păcate nu toţi se ridică la nivelul cerut de noi şi acest lucru nu este îmbucurător, dar sperăm să reglăm lucrurile… Greşelile se pot corecta. Cu mai multă disciplină şi atitudine putem creşte mai mult”, a spus la final Dorin Toma, tehnicianul alb-violeţilor.

De la timişoreni a lipsit portarul Popeţ (care aşteaptă rezultatul RMN-ului după accidentare). Alexandru Trancă şi Bogdan Cuibari, ultimii jucători primiţi în probe la ASU Poli au şi plecat.

„Politehnica e mai bună decât Kikinda pentru că e mai rapidă şi are o calitate mai mare. Asta e. Nu sunt foarte mulţumit de echipa mea, pentru că e foarte lentă. Tactic am jucat bine, problema a fost alergatul la noi, rezultatul mă mulţumeşte de asemenea”, a spus „principalul” OFK-ului, Marko Gutesa.

Următorul joc al alb-violeţilor va fi miercuri, pe „Dan Păltinişanu” cu CA Oradea (L3).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.