CA Oradea a fost învinsă din nou cu 4-0 la Timişoara, acum...

CA Oradea a fost învinsă din nou cu 4-0 la Timişoara, acum de către Politehnica. Alb-violeţii au testat un portughez

0
DISTRIBUIȚI

SSU Politehnica s-a „revanşat” după eşecul nescontat din Serbia, de sâmbătă, şi a învins azi divizionara „C” orădeană CAO. Scorul a fost acelaşi din amicalul susţinut de vizitatori pe „Electrica”, cu Ripensia, 4-0 pentru gazde. Golurile alb-violeţilor de pe „Dan Păltinişanu” au aparţinut lui Bîrnoi, Zaluschi şi Haţegan (2).

Dorin Toma a apelat la două echipe diferite pe reprize. Prima, care pare apropiată de formula standard gândită, a „câştigat” prima parte cu 2-0. Scorul a fost deschis rapid de Bîrnoi (min. 9) din centrarea lui Zaluschi. Apoi, în minutul 39 întâiul marcator i-a returnat serviciul lui „Zalu” cu o pasă pe jos iar mijlocaşul central ofensiv a reluat pe jos, cu latul din careu şi printre picioarele lui Verdeş.

În repriza a doua, garnitura mai tânără a reuşit şi ea tot două goluri. Ambele au purtat semnătura româno-americanului Roberto Haţegan, care ar urma să semneze şi el cu alb-violeţii după perioada de probe. Mai întâi mijlocaşul ofensiv a trimis elegant în dreapta portarului, o minge plasată din marginea careului (min. 60), apoi a înscris din lovitură liberă (70) şi cu ajutorul transversalei.

Deşi scorul e dur, orădenii au avut şi ei ocazii notabile între reuşitele timişorenilor. Cel mai periculos a fost Gunie, care în minutul 67 l-a pus la încercare pe Devenish-Meares cu un şut din afara careului. A fost al doilea 0-4 în cinci zile pentru CAO pe Bega, după testul de vinerea trecută, cu „Ripi”.

Politehnica: Păduraru – Sofran, Mera, Scutaru, Pamfile – Ignea – D. Radu, Zaluschi, R. Rus, Bîrnoi – Axente (prima repriză). Devenish-Meares – Jurj, Moțiu, Jose Estevez, Oanea – Gologan – S.


Costea, Hațegan, Ehling, Manea – Serediuc (repriza secundă). Antrenor: Dorin Toma.

CAO: Verdeș – Gunie, Mintaș, Letan, Ioviță – Roșu, Ardelean, Cherman, Chitaș – Cîrjan, Gheorghiță. Au mai intrat: Porumb, Al. Popa, D. Stan, Kovacs, Akman și Urbanowski. Antrenor: Florin Farcaş.

„Victoria puţin mă interesează. Mă interesează aspectele jocului, mă interesează jocul nostru, pentru că încă suntem în perioada jocurilor amicale. Important va fi cum vom arăta în prima etapă şi trebuie să arătăm foarte bine, pentru că avem un început de campionat destul de greu, cu una dintre candidatele la promovare. Una peste alta a fost un antrenament bun, venim după un cantonament care s-a prelungit până sâmbătă, ieşind cu jocul din Serbia, şi încercăm să reglăm ceea ce nu ne-a ieşit inclusiv în jocul de sâmbătă, cu Ripensia”, a declarat Dorin Toma. Antrenorul lui SSU Politehnica a precizat că încă mai caută jucători, dar şi că portarul Popeţ şi mijlocaşul Haţegan (trialişti de la începutul pregătirilor) vor rămâne la echipă.

„Acelaşi scor ca şi cu Ripensia, e normal, acelaşi nivel, echipă de Liga a II-a, foarte bună, cu un antrenor bun, o echipă organizată. Suntem mulţumiţi de tot ceea ce am făcut noi, am arătat destul de bine. Cred că puţin mai bine decât la jocul cu Ripensia din punct de vedere al exprimării. Una peste alta, un joc reuşit şi un adversar pe măsura nivelului Ligii 2. Îi felicit şi le urez multă baftă”,  a conchis Florin Farcaş, „principalul” lui CAO.

Portughez în teste, fără Luchin

De la bănăţeni au lipsit, accidentaţi, Bocşan şi Popeţ, cel din urmă necesitând chiar operaţie, în timp ce Doru Andrei e la o acţiune a lotului naţional U19. Nu a mai fost în teren nici Srdjan Luchin, după perioada de pregătire cu alb-violeţii, fostul internaţional pare să nu-şi fi schimbat opţiunea de a se retrage. În schimb, Dorin Toma l-a văzut în premieră pe fundaşul central portughez Jose Esteves, 20 de ani, de la Boavista. Acesta e „închizător” de meserie, dar a fost folosit ca fundaş central azi.

Ultimul joc de pregătire al alb-violeţilor va fi cu Ripensia, sâmbătă, de la ora 11.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.