Ce motive a invocat interlopul Radu Novac ”Jack” ca să scape de...

Ce motive a invocat interlopul Radu Novac ”Jack” ca să scape de după gratii. Reacția procurorului DIICOT UPDATE Decizia CAT

1
DISTRIBUIȚI

Curtea de Apel Timișoara a judecat, astăzi, contestația făcută de Radu Novac, zis ”Jack”, unul dintre membri grupării conduse de Lucian Boncu, la decizia Tribunalului Timiș de prelungire a arestului preventiv în ultimul dosar în care a fost inculpat de DIICOT structura centrală pentru trafic de droguri de mare risc. Avocatul acestuia a solicitat înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu pe motiv că interlopul a recunoscut faptul că a vândut cocaină unui investigator sub acoperire.


De asemenea, au fost invocate circumstanțele personale ale acestuia – faptul că are o familie, părinții bolnavi și este suspect de o tumoră.

Procurorul DIICOT a cerut respingerea contestației pe motiv că ”Jack” a dat dovadă de ”perseverență infracțională. Deși era trimis în judecată în alte dosare tot pentru trafic de droguri a continuat să facă astfel de fapte. Nu a înțeles să-și îndrepte conduita când a primit alte măsuri preventive mai ușoare în celelalte dosare. Este judecat în două dosare pentru trafic de cocaină și este cercetat pentru trafic de migranți. Există riscul de a se sustrage judecății”. Vă reamintim că ”Jack” a fost condamnat în dosarul de trafic de droguri al grupării Boncu la șase ani de închisoare și este judecat la Tribunalul București într-un alt dosar al DIICOT structura centrală în care Lucian Boncu l-a „sifonat”, recunoscând că i-a fost furnizor de cocaină, asta după ce Boncu împreună cu Ioan Nasleu, fostul consilier personal al primarului Nicolae Robu, chefuiau împreună.

Audiat prin sistemul de videoconferință de la Penitenciarul Timișoara, Radu Novac a cerut instanței să fie lăsat în arest la domiciliu, susținând ”regret. Nu este obișnuință”. Curtea de Apel Timișoara a rămas în pronunțare.

UPDATE Curtea de Apel Timișoara a respins ca nefondată contestaţia formulată de Radu Novac.

1 COMENTARIU

  1. Politistul retine un suspect , procurorul propune masura arestului preventiv sau prelungirea arestului preventiv .
    Cel care dispune arestarea este intotdeauna un judecator .
    Faptul ca arestatul spune ca sufera de o anumita boala , nu-l va emotiona pe judecator , care poate sa ceara o expertiza medicala in plus fata de actele depuse de inculpat la dosar .
    E foarte greu sa „jmecheresti ” un judecator , doar asa , ca tu crezi ca ai „scoala vieti „. Omul acela are 7 ani de studii la cel mai inalt nivel , la care se adauga experienta dobandita in ani de magistratura .

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.