Cod galben de inundații în două județe din vestul țării

Cod galben de inundații în două județe din vestul țării

0
DISTRIBUIȚI

Hidrologii au emis o atenționare de tipul cod galben de inundații valabilă sâmbătă pe râurile mici din bazinele hidrografice Crișul Alb, afluenții aferenți sectorului aval S.H.


Gurahonț, și Mureș, afluenții mici în aval de confluența cu râul Strei și în amonte de Radna. Atenționarea este valabilă sâmbătă, până la miezul nopții.

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi a propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție pe râurile mici din bazinele hidrografice Crișul Alb, afluenții aferenți sectorului aval S.H. Gurahonț, și Mureș, afluenții mici în aval de confluența cu râul Strei și în amonte de Radna, în județele Hunedoara și Arad, scrie în avertizarea hidrologilor.

Fenomenele se pot produce cu intensitate și probabilitate mai mare în bazinele hidrografice ale râurilor Sebiș, bazinul superior (afluent al râului Crișul Alb), Certej și Caian (afluenți ai râului Mureș).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.