Conceptul de revitalizare a bazei Uszoda din Timișoara, gândit de studenți la...

Conceptul de revitalizare a bazei Uszoda din Timișoara, gândit de studenți la Arhitectură și Urbanism

1
DISTRIBUIȚI

Uszoda renaște prin creativitatea unei echipe de studenți ai Facultății de Arhitectură și Urbanism din Timișoara. Ei i-au arătat conceptul de revitalizare a acestui spațiu și transformare a lui într-un loc cultural și de recreere pentru timișoreni primarului Dominic Fritz.

În paralel, municipalitatea a demarat procedura de autorizare și baza va intra în curând în șantier.

Conceptul, așa cum a fost gândit de echipa de studenți, păstrează memoria locului și îi oferă mai multe funcțiuni.

„Vom demola vechile garduri prefabricate din beton, vom reface zona verde și vom amenaja o nouă zonă de relaxare, vom reface terenurile de sport, vom amplasa garduri de protecție a construcțiilor vechi, iar în bazinul mare vom amplasa elemente modulare pentru un amfiteatru temporar în care se vor putea juca piese de teatru sau vor putea fi proiectate filme. Iluminatul public va fi unul special conceput pentru această zonă”, a transmis, luni, primarul Timișoarei.

Dominic Fritz estimează că lucrările ar putea să înceapă în câteva săptămâni, astfel încât Uszoda să fie deschisă chiar din această vară.

„Dar acest proiect doar o etapă de tranziție spre noua Uszoda.


Doresc să mulțumesc echipei care a lucrat la acest concept, coordonată de arh. Mihai Danciu, arh. Ștefana Bădescu și ing. Cornel-Gavril Farcaș și formată din studenții arhitecți Anca Popa, Coralia Vaida, Ligia Gherman și Vlad Rada. Este încă o dovadă a lucrurilor minunate pe care le putem realiza cu ajutorul comunității și a puterii pe care împreună o avem pentru a schimba Timișoara în bine”, a mai precizat Fritz.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.