Concert Cargo și muzică populară la evenimentele prilejuite de Ziua Timișoarei. Accesul...

Concert Cargo și muzică populară la evenimentele prilejuite de Ziua Timișoarei. Accesul la spectacole, restricționat

1
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-791694537">

Istoria consemnează intrarea trupelor române sub comanda colonelului Virgil Economu în Timişoara în 3 august 1919, dată la care Banatul a fost readus în graniţele României. Momentul istoric trăit de Banat şi implicit de Timişoara, la 3 august 1919, a căpătat o semnificaţie aparte în anul 1999, când, prin Hotărârea Consiliului Local nr. 217, a fost stabilită data de 3 august ca fiind Ziua Timișoarei.

Primăria a pregătit de Ziua Timișoarei acțiuni ce se vor derula pe durata mai multor zile, atât în zona centrală, cât și în cartiere, în organizarea Casei de Cultură a Municipiului.

Programul artistic va fi unul diversificat, de la muzică pop-rock până la prelucrări folclorice și  muzică clasică și se va completa armonios cu materiale educative despre Timișoara, cu ateliere și expoziții ce vor evidenția  forța artistică a Timișoarei.

Ediția din acest an stă sub semnul declarării anului 2021 drept Anul Diasporei, expoziția ,,Călător între Viena și Timișoara” a artistului fotograf Călin Piescu urmând să deschidă, în 1 august, seria evenimentelor aniversare în spațiul expozițional recent reabilitat din incinta Casei de Cultură din Timișoara.

Tot duminică, dar în Piața Libertății, timișorenii sunt invitați la concertul pop-rock „Timișoreni on stage”, care va prilejui întâlnirea cu Beck Corlan, TM Groove și Cargo.

Luni, 2 august, tot în Piața Libertății, începând cu ora 19.00, iubitorii muzicii populare se vor reîntâlni cu Ansamblul Timișul și soliștii Andreea Voica, Carmen Popovici-Dumbravă, Dumitru Stoicănescu, Petrică Miulescu-Irimică și și Doriana Talpeș, dar și cu Cosmin Rafael Bălean Band, care, prin proiectul muzical inedit „Europa în Timișoara”, va prezenta prelucrări din folclorul statelor europene.

Marți, 3 august, pe lângă festivitățile oficiale ce se vor desfășura în Piața Unirii începând cu ora 10.30, ne vom bucura de un amplu program artistic susținut de către Filarmonica Banatul și corul Voces Timisienses (ora 18.00, Piața Unirii), Opera Națională Română din Timișoara (ora 20.00, Piața libertății) și Zoli Toth, cu  proiectul vocal-simfonic „Better Together” (ora 22.00, Piața Unirii).

În acest an activitățile se vor derula și în cartiere și vor consta în tururi ghidate, ateliere și materiale educative despre istoria cartierelor Timișoarei.

Pentru concertele „Timișoreni on stage” și „Better Together” accesul se va face pe baza biletelor cu titlu gratuit care se gasesc în format electronic pe www.iabilet.ro.

Pentru toate celelalte evenimente, accesul se va face în limita locurilor disponibile.

În ambele situații, accesul este condiționat de respectarea măsurilor de prevenire și combatere a răspândirii Covid 19 (purtarea obligatorie a măștii, prezentarea dovezii vaccinării sau a testării, conform normelor în vigoare, măsurarea temperaturii etc).

1 COMENTARIU

  1. Banatul a fost ‘readus’ in granitele Romaniei… Cand Banatul a mai fost parte componenta a Romaniei. Si Banatul sarbesc? ..minciuni nationalist-comuniste!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.