Consilierul local Marius Craina le cere primarului și echipei de conducere să-și...

Consilierul local Marius Craina le cere primarului și echipei de conducere să-și publice studiile și domiciliile

3
DISTRIBUIȚI

Consilierul municipal Marius Craina, de la Pro România, a inițiat două proiecte de hotărâre care vor fi supuse votului Consiliului Local Timișoara.

Primul vizează „promovarea transparenței instituționale în Primăria Municipiului Timișoara prin publicarea actelor de studii ale primarului, viceprimarilor, consilierilor personali ai primarului și viceprimarilor precum și a angajaților care dețin funcții de conducere”.

Dacă proiectul inițiat de Craina va fi aprobat, atunci primarul, viceprimarii, consilierii personali ai acestora și toți angajații cu funcții de conducere vor trebui să-și publice pe site-ul oficial al Primăriei fotocopii după următoarele acte de studii: diploma de bacalaureat; diploma de licență; diploma de master (dacă e cazul) și diploma de doctor (dacă e cazul).

„Sub fiecare diplomă, se va indica perioada efectuării studiilor respective, sub forma: anul începerii studiilor – anul încheierii studiilor.


Termen de conformare: două săptămâni de la intrarea în vigoare a prezentei hotărâri”, se mai arată în proiectul de hotărâre care va ajunge pe masa consilierilor locali.

Al doilea proiect inițiat de către consilierul local al Pro România, Marius Craina, se referă la „promovarea transparenței instituționale prin publicarea dovezii domiciliului aleșilor locali ai Unității Administrativ Teritoriale Timișoara”.

„Având în vedere prevederile Codului administrativ art. 160 alin. 1 litera c, respectiv art. 204 alin. 2 litera c, se instituie pentru aleșii locali ai Municipiului Timișoara – primar și consilieri locali, inclusiv viceprimari, obligativitatea ca pe parcursul mandatului să aibă pe site-ul oficial al Primăriei Timișoara fotocopie după cartea de identitate sau după pagina de rigoare din pașaport în care să se vadă localitatea în care au curent domiciliul. În fotocopie, adresa în localitate, CNP-ul, datele actului de identitate și toate informațiile cu caracter personal vor fi acoperite. Termen de conformare: o săptămână de la intrarea în vigoare a prezentei hotărâri”, scrie în proiectul gândit de Craina.

3 COMENTARII

  1. si ce, craina? crezi ca daca incompetentii astia isi arata actele, o sa devii tu primar? sau care e planul? ca nu se va intampla nimic. criminalii si talharii ca voi, politicienii p*zdii, scapati mereu nepedepsiti si cu banii in buzunar. circarii dracu’, de nu v-ar lovi boala pe toti!

  2. Dacă te-ar lua pe matale ANAF la purecat, de unde ai averza impresionanta cind matale ești un umil bugetar la stat, ai fugi precum Ghiță din țară… Marius Craina, pui de MARE ACTIVIST PCR, sub regimul comunist, (probabil și mare turnator) șef de cadre la liceul Loga, apoi director prin anii 80. Dupa principiul „La vremuri noi, tot noi…”

  3. Foarte bune initiativele dlui CRAINA ! Sa afle po-pulimea cine conduce azi Timisoara. Sunt propuneri normale si de bun simt. Bravo dle doctor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.