Consiliul județean alocă peste 300.000 euro pentru aparatură nouă în șase spitale...

Consiliul județean alocă peste 300.000 euro pentru aparatură nouă în șase spitale din Timiș

0
DISTRIBUIȚI

spital deta

Șase unități sanitare din județ vor primi 317.000 de euro pentru achiziția de echipamente medicale noi.

Consilierii județeni au aprobat, în ședința de miercuri, fonduri pentru spitale din Jimbolia, Lugoj, Făget, Sânnicolau Mare, Timișoara și Deta.

Cu acești bani, spitalele vor cumpăra un ecograf pentru obstetrică-ginecologie, o instalație de radiologie mobilă full digitală pentru neonatologie, o masă electrică de operație, citoscoape flexibile, electrocardiografe, defibrilatoare și electrocautere.

Sumele alocate în cadrul schemei de minimis sunt următoarele: Spitalul Orășenesc „Dr.


Karl Diel” Jimbolia – 233.000 lei; Spitalul Municipal „Dr. Teodor Andrei” Lugoj – 275.000 lei; Spitalul Orășenesc Făget – 233.906; Spitalul Orășenesc Sânnicolau Mare – 327.045 lei; Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara – 275.055 lei și Spitalul Orășenesc Deta – 198.940 lei

„Venim și în acest an în sprijinul spitalelor din județ, având în vedere că achiziția de aparatură medicală nouă este o povară financiară greu de dus de autoritățile locale. Calitatea actului medical va crește, iar timișenii nu vor trebui să se deplaseze pentru orice investigație la Timișoara. Toată lumea are de câștigat. Serviciile medicale de calitate sunt esențiale pentru orice comunitate. Mai sunt multe de făcut în această direcție, dar suntem pe drumul cel bun. Dacă luăm în calcul toate investițiile derulate de consiliul județean în prezent, vom avea parte de un salt calitativ major în sectorul serviciilor medicale în doar câțiva ani”, a spus președintele CJ, Alin Nica.

Derularea schemei de minimis a început în anul 2019, când a fost acordat un sprijin de 1.428.412 lei. În 2020 s-au acordat finanțări în valoare de 2.804.261 lei, urmând ca în acest an să se acorde pentru toate cele șase spitale publice locale suma de 1.542.946 lei, peste 317.000 euro.

Schema de minimis este singura modalitate legală prin care Consiliul Județean poate finanța unitățile sanitare municipale și orășenești, în grija directă a acestuia aflându-se doar Spitalul Județean din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.