Continental Timișoara anunță că a găsit antidotul pentru mirosurile care-i deranjează pe...

Continental Timișoara anunță că a găsit antidotul pentru mirosurile care-i deranjează pe timișoreni

0
DISTRIBUIȚI

Compania Continental aniversează în acest an 150 de ani de existență, iar fabrica de anvelope din Timișoara marchează evenimentul cu o dublă inaugurare: lansarea sistemului de tratare a emisiilor olfactive, RTO (Regenerative Thermal Oxidation) și deschiderea noului centru de formare profesională. Noul sistem responsabil pentru calitatea aerului care iese din fabrică are cinci camere de ardere și capacitatea de a trata aproximativ 120.000 de metri cubi de aer pe oră.


Acest nou echipament va înlocui sistemul instalat în 2015. Etapele de construcție și instalare a noilor echipamente au fost finalizate în decembrie 2020, după care au urmat câteva luni de probe.

Carlos Bernabé, directorul general al Contiental Anvelope Timișoara a menționat că și firme din străinătate și firme din București au verificat sistemul, concluzionând că este mult mai eficient decât cel folosit până acum. „Scopul nostru este să fim cea mai progresistă companie de anvelope în ceea ce privește responsabilitatea socială și de mediu”, a spus Carlos Bernabé.

„Noul sistem funcționează printr-o ardere internă, este alimentat cu gaz natural, temperatura interioară este de 850 de grade Celsius. Sunt cinci camere, acest sistem, printr-o secvență foarte bine definită, trece aerul dintr-o parte în cealaltă până ajunge la puritatea pe care o dorim noi, iar apoi este evacuat la coș. Noua instalație este mult mai eficientă față de cea veche. Încă suntem în faza preliminară, de măsurători. Acest sistem mai este instalat și în alte locații din lume. Undeva la 3 – 6 luni este perioada de testare a acestui echipament”, a explicat Obrad Lazarov, managerul de proiect.

Centrul de formare profesională face parte din strategia companiei de a investi în angajații săi și în performanța acestora, consolidându-și astfel poziția de angajator de top și membru activ al comunității. Centrul de formare profesională este dotat cu tehnologie specifică fiecărei zone de producție: Induction, Computer Training, Resurse Umane, Digital Service Training. Investiția este de aproximativ 150.000 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.