Cursă specială de autobuz între Timișoara și Novi Sad, capitale europene ale...

Cursă specială de autobuz între Timișoara și Novi Sad, capitale europene ale culturii în 2023

0
DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș a găzduit astăzi întâlnirea între reprezentanții proiectelor Capitală Europeană a Culturii Timișoara și Novi Sad în cadrul seriei de evenimente dedicate Zilei Județului Timiș.

Potrivit reprezentanților administrației județene, s-au discutat oportunități de colaborare între cele două viitoare capitale culturale din punct de vedere cultural, turistic și al asigurării unei linii de transport direct între Novi Sad și Timișoara, prin intermediul unor autobuze.

Alin Nica, președintele CJ Timiș, a subliniat dorința părții române de intensificarea a cooperării între instituțiile de cultură din cele două țări și a parteneriatelor între școli.

În cadrul întâlnirii, Tijana Bugarski, director al galeriei Matica Srpska, a lansat invitația pentru o vizită de lucru la Novi Sad către Simona Neumann, director al Asociației TM2023, cu scopul de a schimba bune practici în organizarea programului cultural în contextul pandemic.


A fost reluată astfel o cooperare existentă încă din 2019, care din păcate a fost oprită de situația sanitară la nivel european.

La întâlnire au mai participat Iulia Popovici, secretar de stat în Ministerul Culturii, și Ruben Lațcău, viceprimar al Timișoarei. Acțiunea a fost urmată de un prânz la care s-au purtat discuții pe tema OUG 42 între reprezentanții celor două aparate de specialitate, al Primăriei Timișoara și al Consiliului Județean Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.