Deputatul Claudiu Chira nu mai este președintele PNL Dumbrăvița. Ce alte măsuri...

Deputatul Claudiu Chira nu mai este președintele PNL Dumbrăvița. Ce alte măsuri a luat conducerea județeană în urma scandalului de sâmbătă

0
DISTRIBUIȚI

PNL Timiș a început seria măsurilor dure împotriva celor care, în opinia conducerii județene, au orchestrat scandalul de la Sala Capitol.

Marți seara, s-a întrunit Biroul Permanent Județean interimar al PNL Timiș pentru a analiza și a decide cu privire la situația creată în jurul alegerilor de la PNL Timișoara.

Concluzia liberalilor a fost că scandalul provocat de grupul coordonat de Raul Ambruș, Claudiu Chira, Liviu Cocean și Cătălin Iapă a fost unul premeditat, Raul Ambruș fiind informat asupra persoanelor care nu au drept de vot.

„Acesta a avut acces la convocator și i s-au adus la cunoștință motivele statutare pentru care persoanele în cauză nu își pot exprima opțiunea în mod legitim. Candidatul Raul Ambruș a fost reprezentat în Comisia de organizare și desfășurare a alegerilor de către Claudiu Chira și Liviu Cocean deci a avut acces atât la informații, cât și la deciziile luate. Dacă ar fi existat îndoieli legitime cu privire la convocator, persoanele în cauză ar fi trebuit să depună contestație, nu să instige la violență”, au transmis, miercuri, reprezentanții PNL Timiș.

De asemenea, aceștia au precizat că persoane fără drept de vot au fost mobilizate de către grupul lui Raul Ambruș în vederea pătrunderii  în sala unde începuse conferința de alegeri cu scopul de a crea confuzie și a periclita procesul corect de votare.

„Persoanele care au intrat în sală au creat un climat conflictual și au insistat să voteze, fapt care a impus amânarea alegerilor. Din punct de vedere tehnic, alegerile au fost organizate corespunzător, nu au fost identificate deficiențe sau greșeli ale Comisiei de organizare și desfășurare a alegerilor.


Locația inițială – Grădina de Vară a fost schimbată cu sala Filarmonicii deoarece condițiile meteo nu permiteau desfășurarea evenimentului  în aer liber. Toate persoanele cu drept de vot au fost anunțate, iar pentru acestea, accesul în sală s-a făcut cu ușurință. În ploaie, în fața clădirii, au staționat persoane fără drept de vot care au venit instigate de grupul lui Raul Ambruș și cărora nu li se putea permite accesul în incintă”, au transmis reprezentanții PNL Timiș.

Aceștia mai susțin că presupusele alegeri de PNL Timișoara nu au existat din punct de vedere statutar, deci ele nu pot fi nici validate, nici invalidate.

„Comisia de arbitraj de la București nu are asupra a ce să se pronunțe deoarece alegerile nu au avut loc. Din punct de vedere tehnic, statutar, ședința CCL a fost închisă oficial de președintele BPL Timișoara, în baza deciziei CODA nr. 3 din 3 iulie. Prin respectiva decizie s-au amânat alegerile și s-au anulat buletinele de vot tipărite în acest sens. Tot ce s-a desfășurat după momentul anunțului președintelui BPL, care este și președinte BPJ, nu mai este considerat CCL, ci doar un grup de oameni adunați într-o sală. Tot ce s-a votat după momentul anunțului președintelui BPL nu este valid. Menționăm de asemenea că persoanele care au intrat cu forța în sală nu s-au legitimat, deci nu poate fi certificată nici măcar calitatea de membru PNL, cu atât mai puțin dreptul de vot”, au mai transmis liberalii timișeni.

Astfel, în cadrul BPJ interimar al PNL Timiș a fost votată dizolvarea Biroului Permanent Local Interimar al PNL Timișoara și s-a ales o nouă componență care include două personalități din mediul universitar, reprezentative pentru orașul Timișoara: Octavian Crețu – rector al Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” Timișoara și Marilen Pirtea – rector al Universității de Vest Timișoara.

Noul BPL interimar se bucură și de figuri marcante al Partidului Național Liberal, foști președinți ai PNL Timiș: Viorel Coifan și Ovidiu Drăgănescu, experiența acestuia din urmă fiind chiar și la nivel național, unde a ocupat funcția de secretar general al PNL pe țară. Președinte interimar la Timișoara a rămas Alin Nica.

Noul BPL interimar are ca principale atribuții organizarea alegerilor la municipiu și cercetarea și sancționarea faptelor acelor membri care au încălcat statutul și care, prin acțiunile lor, continuă să afecteze reputația PNL.

În cadrul aceleiași ședințe a BPJ interimar de marți seara, a fost schimbat Claudiu Chira de la conducerea organizației PNL Dumbrăvița.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.