E.ON și Cramele Recaș încep construcția unei centrale fotovoltaice. Câte panouri solare...

E.ON și Cramele Recaș încep construcția unei centrale fotovoltaice. Câte panouri solare vor fi instalate

0
DISTRIBUIȚI

Compania E.ON Energie România și Cramele Recaș, cel mai mare producător de vinuri din România conform cifrei de afaceri din 2020, demarează luna aceasta construcția unei centrale fotovoltaice.

Investiția în valoare de aproape 430.000 de euro va asigura 20% din energia necesară complexului de vinificație.

Centrala va avea 1.680 de panouri fotovoltaice de 455 Wp care vor fi instalate pe halele de producție din Recaș, pe o suprafață de 4.000 de metri pătrați.

„Tot mai multe companii din România optează pentru modele de afaceri sustenabile, iar noi suntem aici pentru a le oferi soluții energetice adaptate nevoilor lor. Parteneriatul cu Cramele Recaș înseamnă o contribuție comună pentru un mediu înconjurător mai curat și va aduce economii importante prin asigurarea unor surse independente de energie verde”, a declarat Claudia Griech, director general la E.ON Energie România.

„Dezvoltarea durabilă, bazată pe standarde de sustenabilitate reprezintă unul dintre cele mai importante principii care ne ghidează activitatea de la cramă.


Construcția acestei centrale fotovoltaice reprezintă încă un pas pe care îl realizăm în scopul dezvoltării unei abordări strategice bazate pe sustenabilitate, prin reducerea amprentei emisiilor de carbon și pentru utilizarea rațională a energiei în scopul creșterii eficienței tuturor activităților de la cramă”, a declarat Ioan Georgiu, director general la Cramele Recaș.

Centrala fotovoltaică va fi finalizată de E.ON în luna august a.c., va avea o putere de 764,4 kWp și va asigura circa 888,64 MWh pe an de energie electrică. Totodată, va contribui la reducerea emisiilor de CO2 cu circa 260 de tone pe an.

Începând din anul 2018, E.ON a construit și predat la cheie 55 de centrale fotovoltaice cu puteri între 60 și 1.600 kWp, totalizând 13 MW putere instalată, pentru 41 de companii din variate sectoare ale economiei.

Au fost montate circa 40.000 de panouri fotovoltaice care generează în total 17 GWh de energie solară și contribuie la reducerea emisiilor de CO2 cu circa 3.900 de tone pe an.

Cramele Recaș ocupă primul loc pe piața vinurilor din România conform cifrei de afaceri, fiind, totodată, si cel mai mare exportator de vinuri îmbuteliate din România (responsabilă pentru circa 55% din tot vinul local ce ajunge peste graniţă).

Producătorul are parteneriate in mai multe țări, printre care: Anglia, Germania, Olanda, Statele Unite, Canada, dar şi Japonia, Coreea sau Malaezia. Producătorul bănățean exploatează o suprafață de aproximativ 1.150 de hectare de viță de vie situate în Recaș și Miniș, beneficiind de o capacitate de producție și stocare de aproximativ 32 de milioane de litri pe an.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.