Elev din Timișoara, medaliat cu aur la Olimpiada Internațională de Fizică

Elev din Timișoara, medaliat cu aur la Olimpiada Internațională de Fizică

1
DISTRIBUIȚI

Un nou succes pentru elevul Vlad Ștefan Oros de la Liceul de Informatică „Grigore Moisil” din Timișoara. Acesta a obținut medalia de aur la Olimpiada Internațională de Fizică ce a avut loc recent în Lituania.

De asemenea, alţi doi elevi de la licee de informatică din București au obţinut medalia de aur, însă Vlad Ştefan Oros a înregistrat cel mai mare punctaj.

Provocarea acestei ediţii a fost proba practică, inspirată de condiţiile pandemiei: concurenţilor li s-a propus efectuarea unei experiment combinat cu o simulare şi prelucrare de date pe tabletă.


Olimpiada a avut loc în Lituania şi a reunit elevi din 76 de ţări.

„Megafelicitări, Vlad! Pentru visul tău, devenit realitate, medalie de aur la IPhO 2021 Olimpiada Internațională de Fizică! Un vis timid, pornit în gimnaziu, când priveai cu admirație la liceenii fizicieni selectați în echipa olimpică a României. Un profesor, Ioana Jeflea, care ți-a insuflat pasiunea pentru fizică și a avut încredere mereu în tine. Un vis și multă, multă muncă. Mulțumim doamnei profesor Ivașcu și liceului teoretic Moisil pentru susținere”, a transmis mama elevului, Lavinia Oros.

În luna februarie, Vlad Oros a obținut medalia de aur la Olimpiada Internațională Online de Lingvistică – 2021.

1 COMENTARIU

  1. Felicitări atât elevului cât și redacției! Aceasta este cu adevărat o știre de impact. Este atât frumos sa vezi un elev care reprezintă cu cinste numele frumoasei noastre tari! Bravo părinților, bravo Vlad! Doamne ajuta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.