Erori comune atunci când cumpărăm jucării pentru copii

Erori comune atunci când cumpărăm jucării pentru copii

0
DISTRIBUIȚI

Nu cumpărăm jucării doar de Crăciun. Există întotdeauna zile de naștere, sărbători, petreceri surpriză etc. Cumpărăm jucării pe tot parcursul anului. Este foarte important să facem asta, pentru că vrem ca cei mici să se bucure și, de asemenea, vrem să ne simțim bine știind că ei se simt bine. Aceste două concepte nu se înțeleg întotdeauna. Sunt momente când ne place jucăria și uităm să luăm în calcul dacă este o jucărie potrivită pentru cel mic.

Când vine vorba de cumpărare, facem greșeli, cu toate intențiile noastre bune. Care sunt cele mai frecvente?

  1. Nerespectarea etichetării și avertismentelor de pe cutiile de jucării

Jucăriile, în general , au culori foarte strălucitoare. Ne place cutia, prezentarea, apăsarea unui buton pentru a auzi ce spune sau ce sunet scoate și spunem „Wow, ce mișto! O să o iubești pe aceasta”, și nu ne uităm la altceva. Eroarea este că cutia indică vârsta minimă recomandată de producător, dacă conține piese mici, dacă conține baterii etc. Dacă ignorăm aceste informații, este foarte ușor pentru noi să facem o greșeală atunci când alegem.

  1. Necitirea instrucțiunilor

Pe cât de simplă este jucăria, majoritatea au instrucțiuni de utilizare și este foarte important să le citiți înainte de a începe să o utilizați. Dacă nu, am putea folosi jucăria într-un mod neadecvat, adică făcând o funcție pentru care jucăria nu este destinată. Sau, din contră, să nu folosim toate funcțiile pe care le are, pentru că nu le cunoaștem. Și, în cel mai rău caz,o putem strica fără ca copilul să se poată bucura de ea.

  1. Ignorarea vârstei minime recomandate

De multe ori credem că „copilul nostru este foarte deștept” și o jucărie recomandată copiilor peste 3 ani o cumpărăm pentru un copil de 2 ani. Pentru copil este foarte frustrant să nu folosească jucăria pentru că nu știe cum să o facă să funcționeze și ajunge să o lase deoparte.


Cheltuim banii și entuziasmul care a fost pus în cumpărarea jucăriei devine inutil. Și nu numai asta, reglementările ne obligă să stabilim o vârstă minimă pentru siguranța copiilor, care, în cele din urmă, este ceea ce contează cel mai mult pentru noi.

  1. A opta doar pentru jucării educaționale

Este foarte bine că copilul învață în timp ce se joacă, iar acest lucru s-a văzut deja în unele cazuri, copilul devine un Einstein la 6 ani și asta ne face să-i cumpărăm doar jucării de acest tip. Copilul trebuie să se și bucure, altfel jucăria nu își îndeplinește funcția.

  1. A acorda atenție orbește reclamelor

Reclamele de televiziune sunt concepute pentru a-l seduce pe cel mic și chiar pe adulți! Prezintă jucăriile ca pe o minune fără de care nu ai cum să fii fericit. Trebuie să te așezi cu copilul și să-l întrebi: dacă ai avea jucăria respectivă, cum te-ai juca cu ea? În acest fel vom filtra puțin „artificiile” generate de publicitate, coborând cu picioarele pe pământ și având o percepție mai reală a ceea ce este acea jucărie.

  1. Cumpărarea de jucării care fac totul

Există jucării care fac totul. Când copiii le văd la televizor sau în magazin, sunt copleșiți de cantitatea de lucruri interesante pe care le fac. Dar există problema că, dacă jucăria face totul, ce face copilul? Se uită? Nu este amuzant. Jucăria aceea este sortită să fie uitată după a doua utilizare. Jucăria trebuie să fie mijlocul de a te distra, nu destinația.

  1. Cumpărarea de jucării pe bază de sex

De ce să limitați posibilitățile pe care le oferă jucăriile? Băieților le place să se joace cu bucătării și seturi de curățenie, iar fetelor le place să se joace cu mașini sau mingi de fotbal și de baschet. Ce motive avem pentru a nu cumpăra aceste seturi dacă și le doresc? Copiii sunt curioși și le place să descopere lucruri, nu ar trebui să le limităm curiozitatea.

  1. Le cumpărăm copiilor tot ce cer

De obicei, copiii cer totul, pentru că le place reclama sau au văzut o jucărie în magazin sau acasă la un prieten. Trebuie să facem o selecție bună, alegând jucăria în funcție de caracterul copilului, gusturile sale, preocupările sale. Nu tot ce cere el este și bun pentru el. Copilului îi place ceva și cere; noi trebuie să fim acolo pentru a filtra ceea ce este mai bine pentru el.

  1. Adulții nu se joacă cu jucării

Când trebuie să oferim un cadou unui adult, nu ne gândim să mergem la un magazin de jucării pentru a căuta. Greșit! Există nenumărate jocuri și pentru adulți! Și nu doar jocuri de societate, ci puzzle-uri, mașini cu conducere automată, jocuri de fotbal, coșuri de baschet… Data viitoare când trebuie să-i oferi un cadou prietenului tău, verișorului tău, partenerului tău, ține cont de asta, te va surprinde.