Focar de infecție în Piața „Badea Cârțan”. Administratorul și Piețe SA, amendați...

Focar de infecție în Piața „Badea Cârțan”. Administratorul și Piețe SA, amendați de Poliția Locală Timișoara UPDATE Reacția directorului de la Piețe SA

0
DISTRIBUIȚI

Mizerie de nedescris în Piața Badea Cârțan. Pe lângă peisajul dezolant, mirosul emanat de fructele și legumele stricate și alte resturi aruncate în afara tomberoanelor este greu de suportat pe aceste temperaturi ridicate, atât pentru piețari cât și pentru clienți.

Astfel, în această dimineață, polițiștii locali au acționat la Piața Badea Cârțan, unde s-a constatat că exista un adevărat focar de infecție, deoarece locul în care se depozitau deșeurile rezultate din activitatea desfășurată era nesalubrizat.

În urma verificărilor s-a stabilit că responsabil pentru această situație sunt atât administratorul pieței, cât și societatea care administrează locația. Primul, respectiv administratorul, a fost sancționat cu 600 de lei deoarece nu a asigurat curățenia la locul de precolectare a deșeurilor care provin din piață.

Societatea Piețe SA a fost, de asemenea, amendată cu 2.500 de lei, deoarece nu și-a respectat obligația de a asigura salubrizarea, igienizarea pieței administrate și a platoului aferent acesteia. Totodată, s-a dispus luarea măsurilor de remediere imediată a situației.

„Astfel de verificări vor fi efectuate în continuare pentru a-i determina pe reprezentanții societăților care oferă diverse servicii pentru populație să asigure atât cetățenilor care își fac cumpărăturile în zonă, cât și comercianților, condiții civilizate de desfășurare a activității”, au transmis, vineri, reprezentanții Poliției Locale.

UPDATE „Doresc să precizez că de la 1 Iulie ne-am organizat propriul Serviciu de Curățenie în cadrul Piețe SA, cu angajați proprii, din dorința de a face lucrurile mai bine și cu bani mai puțini, realizând astfel o economie la societate.


Ca orice altă schimbare, este normal să creeze în primele zile unele disfuncționalități, mai ales că din raportările administratorilor de piață și a verificărilor în teren, în ultimele zile de activitate ale fostei societăți de curățenie, nu prea a mai existat activitate, rezultând astfel mari cantități de deșeuri. Problema la Badea Cârțan este una remediabilă într-un timp foarte scurt, astăzi fiind mobilizați mai mulți angajați la fața locului. În plus, echipa de întreținere a Piețe SA realizează în același timp lucrări de închidere suplimentară a spațiului destinat depozitarii deșeurilor, astfel încât să limităm cazurile în care gunoi menajer din alte surse decât Piața Badea Cârțan să fie aruncat clandestin la această locație”, a transmis directorul general Liviu Cocean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.