A fost semnat contractul pentru realizarea proiectului tehnic al drumului expres Oradea...

A fost semnat contractul pentru realizarea proiectului tehnic al drumului expres Oradea – Arad

0
DISTRIBUIȚI
Foto: arhivă

Consiliul Județean Bihor a anunțat că joi a fost semnat contractul pentru actualizarea studiului de fezabilitate și realizarea proiectului tehnic pentru drumul expres Oradea – Arad.

Documentul a fost semnat în Oradea de președinții consiliilor județene din Arad și Bihor, de primarii din Arad și Oradea și de reprezentanții firmei care vor realiza lucrarea. Valoarea contractului este de aproape 40 de milioane de lei.

Autoritățile au stabilit și pașii care trebuie urmați: în luna iulie vor fi colectate datele necesare pentru ca proiectanții să înceapă trasarea rutei finale.

„Scopul nostu este ca toată documentația să se termine mai repede decât termenele stabilite prin contract, în așa fel încât să putem începe și lucrările până la finalizarea perioadei de finanțare care se încheie la sfârșitul anului 2023. Într-o primă parte a acestor lucrări de proiectare, vom stabili toate problemele care țin de trasee, pentru a putea să definitivăm traseul, ținând cont de planurile de urbanism ale localităților care sunt traversate de drumul expres, de rețelele furnizorilor de utilități, Transelectrica, Transgaz, rețele de apă și canalizare, de proiectele de dezvoltare pe care le au fiecare dintre primării în zonele respective, de lucrări hidrotehnice.


După ce vom stabili traseul, se va trece efectiv la lucrările topografice, la studiile geologice care trebuie făcute, în așa fel încât să putem ca în cursul anului viitor să avem acest studiu de fezabilitate și proiectul tehnic recepționat și avizele obținute de la autorități”, a declarat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

„Drumul Expres Oradea – Arad va asigura pentru locuitorii Municipiului Oradea o legătură importantă cu Autostrada A1. Aceste proiecte mari de infrastructură sunt necesare ca orașul nostru să se dezvolte în continuare și să avem o conectivitate bună cu Europa”, a adăugat Florin Birta, primarul Oradei.

Conform proiectului, drumul expres va străbate județele Bihor și Arad și va avea o lungime totală de aproximativ 134,5 km. Drumul va avea profil de autostradă cu trei benzi de circulație pe sens pe o distanță de 14,6 kilometri, profil de autostradă cu două benzi pe sens pe o distanță de 43,5 km și profil de drum expres cu două benzi de circulație pe sens pe 76,4 kilometri. Lungimea traseului poate suferi modificări în urma actualizării SF-ului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.