HALUCINANT Tribunalul Arad i-a achitat de două ori pe polițiștii de frontieră...

HALUCINANT Tribunalul Arad i-a achitat de două ori pe polițiștii de frontieră acuzați de luare de mită, după ce i-a condamnat pe cei din dosar care au recunoscut faptele. Caz școală despre cum se protejează rețelele de corupție din vestul țării

14
DISTRIBUIȚI

 

Grupările de crimă organizată din Arad se întăresc cu fiecare zi care trece deoarece beneficiază de sprijinul direct al instituțiilor statului, care au grijă să-i salveze, sub o formă sau alta, atunci când ajung să răspundă pentru faptele comise. Activitatea grupărilor de contrabandiști este strâns legată de vămile din județ, iar firele nevăzute între infractori și reprezentanții statului fac ca orice să fie posibil.

Un caz școală despre cum se rezolvă ”în casă” problemele este dosarul DNA Timișoara în care au fost trimiși în judecată, în 2017, 18 polițiști de frontieră de la vămile Vărșand, Turnu, Nădlac I și Nădlac II. În urma unei operațiuni a procurorilor anticorupție și a celor de la DGA, au fost adunate probe care arătau că, în schimbul banilor, se putea intra în țară fără probleme cu marfă care avea probleme. Comisarul Florin Avram, șef de tură în 2016, la vama Vărșand a ajuns să propună investigatorului sub acoperire din dosar organizarea unor transporturi de țigări de contrabandă din Serbia, susținând că are conexiuni la vama Jimbolia și cui să fie vândută marfa. Cel care asigura intrarea țigărilor în țară trebuia să primească 30.000 euro. Transportul nu s-a mai realizat pentru că DNA i-a ridicat pe cei 18 polițiști de frontieră de la vămile arădene, acuzați de luare de mită și trafic de influență.

Când dosarul a fost trimis în judecată la Tribunalul Arad, în procedura de cameră preliminară, a început operațiunea de salvare. DNA Timișoara a adunat probe din care reieșea că se face trafic de influență pentru scăparea din arest a lui Avram fapt pentru care fostul vameș Dorel Țica și Ștefan Mărunțelu, soțul verișoarei fostului judecător Cristian Dacu, au fost puși sub acuzare. La vremea respectivă, pentru obținerea eliberării s-au solicitat 25.000 euro. La o întâlnire cu unul dintre denunțători, Dorel Țica i-a explicat că s-a vorbit cu judecătorul de la Tribunalul Arad, care judecă pe fond dosarul, și că se așteaptă să se rezolve punerea în libertate a celui arestat de către judecătorul Vlad Florentin.


”Păi s-o vorbit. Și la Arad s-o vorbit. Și cu el… Ăla o fost polițist de frontieră. No. Așteptăm. Verdictu”. După două zile de la această discuție, judecătorul, în cameră preliminară, a dispus anularea tuturor probelor din dosarul  DNA pe motiv că ar fi fost obținute în mod nelegal, însă nu a dispus și eliberarea celui arestat. Ciudat, deși a considerat că nu sunt probe legale în dosar, judecătorul de la Tribunalul Arad a considerat că polițistul de frontieră poate să rămână arestat în baza probelor anulate. Practic, pisica a fost aruncată judecătorului de la Curtea de Apel Timișoara. care a judecat contestația la prelungirea arestului și care a fost obligat să dispună punerea în libertate, având în vedere că nu s-a judecat, încă, contestația la anularea probelor din camera preliminară

Ulterior, Curtea de Apel Timișoara a considerat că nu este legală decizia Tribunalului Arad de anulare a tuturor probelor din dosar, fapt pentru care a început judecarea pe fond a dosarului la Tribunalul Arad, fiind preluat de judecătorul Petre Popescu. Patru dintre inculpați, în frunte cu comisarul Avram, și-au recunoscut faptele și au fost condamnați la pedepse cu suspendare sub supraveghere. Ceilalți 14, care nu au recunoscut acuzațiile, au fost achitați de Tribunalul Arad, în ianuarie 2020, pe motiv că ordonanțele procurorului de autorizare a investigatorului cu identitate reală și toate probele obținute în baza acestora ar fi fost ilegale. Asta deși, în cazul celor patru care au fost condamnați, același judecător a considerat că au fost probele au fost obținute în litera și spiritul legii. Curtea de Apel Timișoara a admis, în iulie 2020, apelul DNA, a desființat sentința ca nelegală și a trimis dosarul spre rejudecare la Tribunalul Arad.

După rejudecarea dosarului, în 16 iulie 2021, Tribunalul Arad a decis, pentru a doua oară, prin judecătorul Martin, achitarea celor 14 polițiști de frontieră pe motiv că nu există probe deoarece polițiștii de frontieră au fost provocați să ia șpagă de către investigatori, probele fiind, în opinia sa, administrare neloial. Asta în condițiile în care polițiștii de frontieră au folosit de expresii de genul ”hai, pune în talon” sau ”fără ajutorul meu nu poți să treci”, iar unii dintre ei sunt acuzați și de două fapte de luare de mită. Sentința nu este definitivă putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Timișoara.

14 COMENTARII

 1. Ziaristule, asta ar fi statul de drept pe care il sustii??? Adica daca era o sentinta de condamnare judecatorul era unul corect iar daca a fost una de achitare atunci judecatorul sprijina crima organizata. Asa ? Pai atunci tu, ziaristule, sprijini crima organizata condusa de acest odios DNA de sorginte pur stalinista. Tu esti doar sluga oarba si prost platita a acestor procurori prea bogati pentru cat sunt de slabi, prea saraci pentru cat sunt de corupti si prea imbatati de puterea cuvintelor lor. Ei sunt crima organizata, sub forma acestor infame parchete si nicidecum acei magistrati, Vlad, Popescu si Martin care au avut verticalitatea de a aplica legea, asa cum este ea. Pentru ca in Romania procedura penala (de sorginte europeana, zicem noi ) prevede si aplicarea de nulitati atunci cand PROVOCI o persoana sa comita o infractiune. Dar tu si procurorii tai sadici nu acceptati prevederi legale de natura europeana cand acestea nu duc spre puscarii. Voi, bolnavilor, sustineti statul de drept si suprematia legii numai cand oamenii ajung in temnita. Daca avem o achitare, motivata pe prevederile legii, atunci judecatorii care au pronuntat-o ” sprijina crima organizata”. Sper sa ajungeti si voi acolo unde le doriti tuturor sa ajunga si chiar o sa ajungeti ca tot mai multa lume realizeaza ca sunteti prea prosti, prea fricosi si prost organizati ca sa mai inspirati frica, ca altadata.

 2. Bota, democratule, sa nu cumva sa dai ok la postari in replica ca distrugi conceptul de stalinism pe care il slujesti cu abnegatie. Cazatura ce esti !

 3. Nu mai zic ca tu habar nu ai cine a fost Djerzinski un monstru in CEKA, doar ma mir ca tu esti analfabet functional.Adica poti citi un text dar nu il poti intelege.MAi citeste de vreo 10 ori si vezi ca e cum zice Bota.

  • Doar pt tine, bunica senila cu creier osificat, Dzerzhinsky nu a fost un monstru in CEKA ci chiar creatorul acestei odioase structuri de epurare, dar care se credea aparatoarea cauzei Revoulutiei bolsevice. O institutie bolnava de putere care lucra dupa regula ” Nu exista oameni nevinovati ci doar oameni de care nu ne-am ocupat suficient ” . O institutie diabolica cvasiidentica cu DNAul venerat de Bota si de tine si de inca cativa inapoiati mintal. Acuma,..tu ai voie sa iti doresti functionarea unei astfel de institutii intr-o Romanie democratica, fiindca esti o bunica imbecila…Nu inteleg reticenta celor tineri la notiunea de aplicare a legii. A LEGII !!! Pai daca legea europeana sanctioneaza provocarea si abuzul cum plm sa nu intelegi achitarea si sa acuzi judecatorul corect, care aplica legea, ca nu s-a comportat ca un asesor popular din Romania anilor ’49-’50 ????? Cum sa iti doresti o justitie abuziva si discretionara intr-un stat democratic ??? Cum, orbilor, cum????

  • felix, sper sa te repezi la un politist intr-un mod nefiresc si sa te trezesti cu plumb intre ochi, retardatule.

 4. Felix,mă-ta ar trebui să moară De Rușine că nu te-a avortat,faci umbră degeaba jegosule,du-te și latră in altă parte!!!Ori ești unul din găozarii lui Boncu ori vreun lătrău de vameș care plimba talonul’ in vama,in orice caz poți să ne-o s_ _i!!!!

  • Tie, Adi, un amarat cu apa in cap, care vorbeste despre el la plural, ce sa-ti urez…: sa te suga, sau sa v-o s_ga, ma-ta, aia necajita ca tine.

 5. felix, tu nu meriti drepturile omului, nici drepturile animalelor, nenorocitule, meriti tortura vesnica. cacati corupti ca tine merita doar violenta fara limite.

  • Acuma si tu, Tibi, sarman infirm,…ce sa mai zic.. Nu iti este usor sa fii in lumea ta dupa atatea violuri si abuzuri in copilarie. Corupti ca mine….violenta fara limite…..tortura vesnica….Sociopatu p_zdii ma-tii !!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.