Un sportiv de la CS Heracle Timişoara, campion mondial la lupte pentru...

Un sportiv de la CS Heracle Timişoara, campion mondial la lupte pentru Republica Moldova

1
DISTRIBUIȚI

Performanţă importantă pentru un sportiv legitimat la CS Heracle Timişoara.


Tânărul Alexandru Solovei a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial de Lupte pentru cadeţi.

În finala categoriei 71 de kilograme (stilul greco-romane) a competiţiei ce s-a desfăşurat la Budapesta, sportivul in vârstă de 17 ani l-a învins pe iranianul Alireza Morad Abdevali cu scorul de 2-1. În semifinale, Solovei, reprezentând Republica Moldova, l-a depăşit pe bulgarul Dimitar Stoyanov Rachev (7-0), în sferturi a trecut de kazahul Islam Yevloyev (3-1) iar în optimi a înregistrat o victorie împotriva luptătorului estonian Georg Kristerson (4-0).

Alex a câştigat in luna iunie titlul de campion european, tot la categoria 71 de kilograme. La mondialul din Ungaria, CS Heracle a mai fost reprezentată de Vasile Zabica, Mihai Guţu, Maxim Sarmanov (incluşi în lotul naţional de cadeţi al Republicii Moldova) şi Iulian Lungu (component al lotului similar al României). La Budapesta au mai fost prezenţi antrenorul Roman Zgardan şi preşedintele clubului, Damian Raileanu.

1 COMENTARIU

  1. Și Patrik Gordan a reprezentat România la catg 80 kg, ba chiar a câștigat și un meci din trei, singurul luptător din lotul României care a câștigat un meci și este top 10 mondial. Pressalert
    dezinformați de sportivi români care au reprezentat România. Ba chiar mai mult tot la clubul Heracle se antrenează și Patrik Gordan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.