Cătălin Iapă: „Sâmbătă au pierdut PNL Timiș și nu vor să accepte”....

Cătălin Iapă: „Sâmbătă au pierdut PNL Timiș și nu vor să accepte”. Ce spune despre excluderile anunțate

1
DISTRIBUIȚI

 

Liberalul Cătălin Iapă reacționează după două zile de la scandalul petrecut la alegerile liderului filialei Timișoara a partidului. Acesta a transmis că întotdeauna, cei care nu știu să accepte înfrângerea suferită vor fi supărați și vor încerca prin alte mijloace să demonstreze că se pot transforma din învinși în învingători.

„Sâmbătă, chiar dacă actuala conducere interimară a PNL Timiș Nica-Groza a organizat alegerile la Municipiul Timișoara, le-au pierdut chiar înainte să înceapă ședința. Aproape întreaga sală nu era cu ei și asta s-a văzut din reacția sălii la aberațiile de propuneri pe care le făceau. Chiar dacă președintele interimar Alin Nica a propus anularea și amânarea ședinței, sala a votat în unanimitate că ședința va continua și își va alege noua conducere. Fiind surprins de decizia sălii, Alin a ales să părăsească sala, crezând că un om poate decide contra a 600 de oameni întruniți regulamentar în ședință”, relatează fostul secretar de stat din Ministerul Dezvoltării.

„Sâmbătă au pierdut alegerile. Cu 293 de voturi pentru echipa Ambruș la 15 voturi pentru echipa Tabără. Ședința a continuat și a fost regulamentar ținută. Condiția să fie regulamentar ținută a fost îndeplinită: pe convocator, la intrare, s-au semnat mai mult de jumătate din toți cei înscriși. Au fost prezenți 644 din 914, adică 70%. (Regulamentul privind organizarea, desfășurarea și conducerea activității organizațiilor locale și județene: Art. 48 Reuniunile CCL se desfășoară regulamentar în prezența a jumătate plus unu din numărul total de membri.) După ce au văzut că sala nu ascultă de ei, au mai avut niște tentative de a opri ședința: subprefectul Drăgănescu a chemat poliția să amendeze membri PNL prezenți în sală că nu respectă distanțarea socială. A venit poliția și a constatat că se respectă normele impuse de legislație, neaplicând amenzi, așa cum își dorea Drăgănescu”, a mai precizat Cătălin Iapă.

Acestea relatează ce s-a întâmplat în continuare: „Au inventat apoi povestea că au dispărut sau au fost furate două ștampile și au chemat din nou poliția.


Dar poliția a venit la fața locului și a văzut că ștampilele nu sunt nici dispărute și nici furate, ci erau acolo spunându-le că dacă fac plângere riscă să fie sancționați pentru că fapta nu există și dau declarații false organelor de cercetare. Nu au reușit să oprească nici prin aceste metode descalificabile ședința”.

Cătălin Iapă susține că a aflat din presă că vor fi excluși patru membri din PNL prin decizie a BPJ, mâine: pe el, pe noul președinte BPL Timișoara, Raul Ambruș, pe parlamentarul Claudiu Chira și pe Liviu Cocean.

„Dacă prin vot nu pot câștiga, speră că pot prin excluderi. Dar nu pot. Doar se vor face și mai tare de râs. Nu au cum să ne excludă prin decizie BPJ. Statutul prevede că membri simpli, așa cum sunt eu, pot fi excluși doar prin decizie BPL. Deci pe mine mă poate exclude din partid doar echipa lui Raul Ambruș. Claudiu Chira, care este parlamentar, nu poate fi exclus de BPJ, e nevoie de o decizie de excludere de la nivel național, de către Consiliul Național. Raul Ambruș și Liviu Cocean sunt membri BPJ, pot fi excluși doar prin decizie la un nivel mai înalt, doar de către CDJ, nu de către BPJ.

Oricum, am înțeles că și dacă vor supune, abuziv, fără să respecte statutul, la vot în BPJ excluderea noastră, nu mai e o majoritate care să îi asculte orbește, lumea s-a lămurit și se lămuresc din ce în ce mai mulți. Sâmbătă au pierdut PNL Timiș și nu vor să accepte. Tot mai mulți primari sunt împotriva modului de a conduce așa organizația. Tot mai mulți membri văd cum sunt conducătorii PNL Timiș actuali și nu aprobă astfel de comportament, oamenii vor schimbare.

Între timp, noul Birou Politic PNL Timișoara și-a început deja activitatea. Mult succes Raul Ambruș și noua echipă PNL Timișoara!”, a mai afirmat Cătălin Iapă.

1 COMENTARIU

  1. Baietel, daca vrei politica n-o sa te poti ascunde toata viata numai prin functii numite sau vot pe liste (ca pretenarul Busoi, dar el are bani si de bruxelles, a scapat de sarakie).

    Va veni o vreme cand cei din jur o sa-ti zica: daca te crezi asa grozav, iesi in fata si candideaza singur.

    Atunci va fi final de cariera, si inapoi la grajduri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.