Încă o zi de cod portocaliu în vestul țării. Sunt anunțate furtuni...

Încă o zi de cod portocaliu în vestul țării. Sunt anunțate furtuni cu ploi torențiale și grindină

0
DISTRIBUIȚI

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit alerta cod portocaliu de instabilitate atmosferică valabilă încă de ieri în partea de vest a României.

„În județele Satu-Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Sălaj, Cluj, Bihor, Arad, Timiș și Caraș-Severin, precum și în zona de munte a județelor Alba și Hunedoara, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată.


Vor fi averse torențiale, vijelii, grindină și frecvente descărcări electrice. Cantitățile de apă vor depăși local 35…50 l/mp și pe arii restrânse 60…80 l/mp”, a transmis ANM.

Codul portocaliu este valabil până sâmbătă dimineața la ora 6:00.

De asemenea, tot pentru zona de vest, este valabilă o avertizare cod galben, până sâmbătă la ora 10:00. „În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, local în Transilvania și zona de munte, iar seara și noaptea și în vestul Olteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și pe alocuri grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp”, au comunicat meteorologii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.