Începe forfota lângă Spitalul Județean din Timișoara. Ce mesaj a afișat constructorul...

Începe forfota lângă Spitalul Județean din Timișoara. Ce mesaj a afișat constructorul noii maternități

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-640369408">

Șantierul pentru noua maternitate Bega demarează în forță, lucrările cu bani europeni urmând a se desfășura sub coordonarea simultană a constructorului, proiectantului și a dirigintelui de șantier, care este un reprezentant al CJ Timiș.

Au fost prevăzuți 120 mp pentru birouri și chiar o sală de ședințe, în containere, pentru buna desfășurare a lucrărilor și pentru sincronizarea părților implicate.

După aprobarea de către consilierii județeni a devizului general actualizat și a contribuției proprii a CJ Timiș, s-a împrejmuit locația și s-au luat măsurile de organizare a unui șantier pe care CJ Timiș și-l dorește exemplar.

Lucrările vor fi finalizate în mai puțin de doi ani, dar constructorul estimează ridicarea structurii de rezistență chiar mai repede decât este prevăzut în contract.

Administratorul județului, Marian Constantin Vasile, a fost prezent ieri la întâlnirea cu firmele Aquatim, Colterm, Delgaz Grid, Enel și Telekom, pentru a se asigura că lucrările nu vor afecta utilitățile aferente blocurilor de locuințe din apropierea șantierului. Amplasamentul este liber de sarcini, are toate avizele necesare, iar constructorul crede că nu va întâmpina probleme.

În zonă, ca pe orice șantier, va fi praf și zgomot, dar constructorul, firma Erbașu, a afișat un banner cu următorul mesaj: „După sunetele lucrărilor, ne vom bucura de glasurile nou-născuților”.

Azi, Consiliul Județean Timiș primește vizita reprezentanților Ministerului Dezvoltării și ai Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră, care vor fi informați despre stadiul proiectului.

Raul Pătrașcu, managerul Spitalului Județean, a adus în discuție viitoarea achiziție a echipamentelor medicale în valoare de trei milioane de euro care vor fi achiziționate de Spitalul Clinic Județean de Urgență Pius Brânzeu Timișoara cu sprijinul Consiliului Județean, 98% din această sumă fiind mai apoi rambursată din Fondul European de Dezvoltare Regională, 2% reprezentând contribuția proprie la proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.