A început demolarea garajelor de pe strada Martir Elena Nicoară din Timișoara

A început demolarea garajelor de pe strada Martir Elena Nicoară din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Consilierul loca Roxana Iliescu de la Pro România făcea în ianuarie 2021 prima interpelare în ședința CLT pe tema demolării garajelor și realizarea de locuri de parcare pe strada Martir Elena Nicoară (fosta Pepinierei).

Proiectul, care stagna de câțiva ani, a fost, în sfârșit, deblocat.

„Am reușit! A început demolarea celor 26 de garaje din str. Martir Elena Nicoară și în scurt timp se vor amenaja locuri de parcare civilizate! Am făcut tot ce mi-a stat în putere, în calitate de consilier local, în vederea deblocării proiectului care stagna de aproximativ trei ani. Cu alte cuvinte, întâlniri și zeci de telefoane în cele aproximativ șase luni de când m-am implicat (i-am înnebunit de cap pe toți)”, a transmis, marți, consilierul local Roxana Iliescu de la Pro România.

Aceasta a explicat ce demersuri a făcut: întâlniri avute cu cei doi viceprimari; cu Mihai Boncea, director la Patrimoniu Vest în Primăria Timișoara; cu Simona Bălan director interimar al Direcției Clădiri, Terenuri și Dotări Diverse I Est și Otilia Sârca, șef Birou Garaje; studiu pe litigiul din instanță dintre primărie și cei care au refuzat să elibereze și să-și desființeze garajele și întâlniri cu funcționarii din Direcția Juridică și din Direcția Clădiri, Terenuri și Dotări Diverse, pentru începerea demersurilor privind executarea silită; discuții cu executorul judecătoresc implicat în executarea silită a celor care nu s-au conformat cu eliberarea terenului pe care și-au ridicat garajele; telefoane celor de la Colterm (care sunt contractați în vederea demolării celor 26 de garaje), pentru a grăbi efectuarea devizului de lucrări și interpelări în plenul ședințelor de consiliu.

„Scriu toate acestea pentru a arăta că povestea aceea spusă de politicieni – „sunt in opoziție, nu am pârghii, nu pot să fac nimic” – e doar o scuză pentru a-și masca neputința.


Nu-i mai credeți pe politicieni fie ei în opoziție, sau mai mult, la putere, când vă spun că nu se poate! Îi mulțumesc domnului Gheorghe Bodeanu, timișoreanul care locuiește în zona vizată de proiect, care mi-a pus la dispoziție o serie de informații și care s-a străduit, folosindu-și propriile pârghii legale, ca acest proiect să reînceapă și să fie finalizat”, a transmis, marți, Roxana Iliescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.