Îndrăgiți interpreți bănățeni de muzică populară, la Festivalul de Folclor al Cetății...

Îndrăgiți interpreți bănățeni de muzică populară, la Festivalul de Folclor al Cetății de la Deva

0
DISTRIBUIȚI

În perioada 14 – 16 iulie, la Deva se va desfășura prima ediție a Festivalului de Folclor al Cetății, cu intrare liberă, la care vor participa cinci ansambluri și două grupuri folclorice și peste 40 de interpreți de muzică populară din Transilvania și Banat,  care, timp de trei zile, vor oferi spectatorilor 12 ore de program folcloric.

În parcul de la poalele cetății, printre invitați va fi prezent și ansamblul profesionist „Banatul”, alături de artiști consactați din județele Hunedoara, Mureș sau Sibiu.


Liliana Laichici, Dumitru Teleagă, Stana Stepanescu, Felicia Stoian, Ciprian Pop și Roberta Selagea, alături de dansatorii coordonați de Brândușa și Nicolae Stănescu și instrumentiștii ansamblului, dirijați de Sebastian Roșca, vor urca pe scena festivalului în 15 iulie, de la ora 20,00, pentru a reprezenta cântecul, jocul și portul popular din Banatul de câmpie și montan, cu cele mai frumoase ritmuri populare.

„Suntem onorați să participăm la festivalul de la Deva și să fim invitați chiar de la prima ediție. Este o inițiativă artistică și culturală căreia îi dorim cât mai multe ediții reușite, cât mai mulți spectatori și o cât mai mare vizibilitate la nivel național în anii următori” este mesajul managerului Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș, Liliana Laichici, pentru această primă ediție a festivalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.