Investiție de șase milioane de euro, bani europeni, pentru digitalizarea completă a...

Investiție de șase milioane de euro, bani europeni, pentru digitalizarea completă a Spitalului Județean din Timișoara

1
DISTRIBUIȚI

Se fac investiții importante pentru pacienți la Spitalul Județean din oraș.


Potrivit managerului Raul Pătrașcu, unitatea sanitară derulează acum un proiect cu fonduri europene în valoare de zece milioane de euro câștigat anul trecut prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Pătrașcu spune că au fost dotate secțiile cu aparatură de ultimă generație, în special de Terapie Intensivă, care nu a mers doar la secția de Terapie Intensivă, ci și pe secții astfel încât să poată fi monitorizați pacienții critici.

„Circa șase milioane de euro din acești bani merg către viziunea pe care o am pentru Spitalul Județean, și anume digitalizarea completă a acestuia. Cei șase milioane de euro sunt acum în procedură și vom digitaliza blocurile operatorii, Secția Terapie Intensivă, farmacia, magazia astfel încât să putem eficientiza nu doar traseul pacienților, ci și gestiunea echipamentelor, a materialelor sanitare care ne intră în magazie.

Spre exemplu, vom vedea exact când un medicament este cerut de medic, la ce oră este eliberat de farmacie, cât de repede ajunge la pacient și este administrat. Astfel, putem să creștem foarte mult calitatea actului medical în Spitalul Județean”, ne-a declarat managerul celei mai mari unități sanitare din vestul țării, Raul Pătrașcu.

1 COMENTARIU

  1. Minunata ideea, dar pana atunci exista probleme mari si nedemne pt buna funcționare a unui spital de talia Sp Județean , intr un oraș ca Timisoara, Mare Centru Universitar.
    De luni de zile aparatul de radiologie nu funcționează, in loc de filme pt fracturi și alte probleme s au făcut computer tomografii , cu costuri evident mai mari , iar de careva zile s au defectat și computer tomografele. Stai internat și aștepți câteva zile sa ți vina rândul la CT comform programării și apoi afli ca nu mai funcționează. Ce se întâmpla cu cei veniți la Urgenta, nu se știe….
    Reactivi pt multe analize nu mai exista…., de medicamente sa nu mai amintim…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.