Ion Rizea, de la Teatrul Național Timișoara, premiul UNITER pentru cel mai...

Ion Rizea, de la Teatrul Național Timișoara, premiul UNITER pentru cel mai bun actor în rol secundar

0
DISTRIBUIȚI

Actorul Ion Rizea, de la Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara, a fost obținut în această seară premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar, la Gala Premiilor UNITER.

„Ion Rizea ne-a mărturisit așa cum îl știți, emoționat el însuși, până peste poate, și sincer: «Parcă visez». Visul e real, premiul UNITER, la a 29-a Gală e în mâna lui.


Actorul Teatrului Național din Timișoara Ion Rizea a fost recompensat, luni seara, de Juriul UNITER, cu Premiul pentru cel mai bun rol secundar (Bunica în «Povestea acelor oameni care, într-o seară, s-au adunat în jurul unei mese», de Radu Iacoban). Felicitări! Te iubim!”, a transmis TNT pe pagina de Facebook a instituției.

În cadrul aceleiași gale, cunoscutul scenograf timișorean Geta Medinschi a fost distinsă cu premiul special al Senatului, acordat pentru întreaga activitate.

Timișoara a mai avut două nominalizări la Premiile UNITER 2021. „V.I.P. – Very Isolated Person”, spectacol al teatrului german din Timișoara, a fost nominalizat în secțiunea Cel mai bun spectacol de teatru tv / teleplay, în timp ce Helmut Stürmer a fost nominalizat la premiul pentru cea mai bună scenografie, pentru decorurile spectacolului „Rinocerii” de Eugène Ionesco, pus în scenă de Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara.

De asemenea, Teatrul Basca a primit Premiul British Council pentru proiectul „Teatru accesibil tuturor” și spectacolul „Fluturii sunt liberi”.

Foto: TNT / Adrian Pîclișan

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.