Lordul muzicii folk, Mircea Vintilă, susține două concerte în Banat alături de...

Lordul muzicii folk, Mircea Vintilă, susține două concerte în Banat alături de membrii formației Pragu’ de sus

0
DISTRIBUIȚI
Lordul muzicii folk românești susține două concerte în zona noastră

Lordul muzicii folk românești, Mircea Vintilă, revine în fața melomanilor timișoreni cu un concert special care va avea loc marți 20 iulie, de la ora 20, la Porto Arte.

„Am urcat pe scenă în 1968 la Casa de Cultură a Studenților din București, Grigore Preoteasa. Într-o duminică dimineața. Era un cenaclu studențesc.


La prima ședință a cenaclului a cântat Mircea Florian. În duminica următoare am cântat eu. Muzica folk a acelor vremuri… folk era un cuvânt acceptat. Îi deranja acel K din cuvânt. Totul a plecat de la protest – song cu multe frământări. Cu niște cuvinte care spuneau foarte multe. A fost o perioadă de aur, folkul a plecat dintr-un mediu studențesc. Nivelul de cunoștințe era ridicat. Este impresionant că vin copii la spectacolele mele. Interesant este că mulți redescoperă muzica, poate nu sunt mulțumiți cu ce se întâmplă în plan muzical în zilele noastre. Vine lumea și îmi cere să cânt Constantin și Viorica….nu poți să nu le cânți. Nu m-am plictisit să cânt aceleași melodii, chiar dacă le-am cântat de mii de ori“, ne-a declarat Mircea Vintilă cu ocazia unui concert anterior susținut în urbea noastră.

Artistul s-a născut pe 23 martie 1949 şi este un bucureştean get-beget, nu puţine dintre cântecele sale evocând sau menţionând în treacăt locuri din Bucureşti: Hanul lui Manuc, Strada Popa Nan, Calea Moşilor şi Bucur Obor (în Miruna) şi multe altele. Timp de mai mulţi ani, Mircea Vintilă a făcut parte din Pasărea Colibri, dar a editat şi câteva materiale solo printre care „Madama de Pică” şi „Operă şi operete”. Alături de el, e scenă se vor afla membrii formației Pragu’ de sus. Cel de-al doilea concert pe care Mircea Vintilă și Pragu’ de sus îl vor susține în Timiș va avea loc miercuri, 21 iulie, de la ora 20, la English Pub din Lugoj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.