Ludovic Orban se implică în scandalul alegerilor din PNL Timișoara. Ce dispoziție...

Ludovic Orban se implică în scandalul alegerilor din PNL Timișoara. Ce dispoziție i-a trimis lui Alin Nica

0
DISTRIBUIȚI

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, se implică în scandalul din filiala Timiș. Înainte de „reluarea” alegerilor pentru organizația Timișoara, liderul de la nivel național a trimis o „dispoziţie” preşedintelui interimar, Alin Nica, prin care solicită ca toţi membrii PNL Timișoara excluși din convocatorul pentru alegeri să fie introduşi înapoi pentru a putea vota.

Vă reamintim că înaintea alegerilor care vor avea loc mâine, actuala conducere interimară a PNL Timiş a exclus din convocatorul pentru alegeri 150 de membri. Aceştia au votat la alegerile cu scandal din 3 iulie, anulate de conducerea județeană, aşadar atunci au avut drept de vot. La aceştia se mai adaugă 170 de membri care au fost excluşi înaintea alegerilor din 3 iulie.

„Preşedintele Partidului Naţional Liberal, dl Ludovic Orban, având în vedere situaţia intervenită la nivelul organizaţiei municipale PNL Timişoara privind desfăşurarea de alegeri ale organelor proprii de conducere, în data de 31.07.2021, încălcarea prevederilor art.24, litera d) din Statutul PNL, referitoare la exercitarea dreptului de vot la alegerile din cadrul oragnizaţiei PNL Timişoara, faţă de un număr important de membri PNL care fac dovada înscrierii în Registraul Naţional de Evidenţă al Membrilor PNL, şi care au achitat la zi toate tipurile de cotizaţii, ţinând cont de

Decizia COCON, nr 4/2021

Decizia COCON nr 12/2021

Răspunsul din data de 22 iulie a.c.


emis de SC Economic Data Sysitem SRL, care gestionează baza de date ce constituie registrul „MyPNL”.

În temeiul art 93 din Statutul PNL (Preşedintele PNL este garantul respectării şi aplicării Statutului PNL), art 84, pct 1, lit a) şi b) din Statul PNL (Preşedintele PNL garantează aplicarea statutului; Preşedintele PNL emite dispoziţii pentru ducerea la îndeplinire a hotărârilor CN, BPN, BEX) emite următoarea

Dispoziţie

Art. 1. La întocmirea convocatorului în vederea desfăşurării alegerilor din cadrul PNL municipiul Timişoara din data de 31.07.2021 se va ţine cont de extrasul din Registrul Naţional de Evidenţă al Membrilor PNL, pus la dispoziţie de SC Economic Data System SRL, care evideţiază situaţia membrilor PNL la data de 31 decembrie 2020 care pot să-şi exercite dreptul de vot în cadrul procedurilor de alegeri din anul 2021 (prezentată la anexa ataşată).

Art. 2 Orice membru PNL, care are achitate cotizaţiile la zi şi a fost exclus de pe convocator, trebuie să fie reintrodus pentru a i se permite dreptul statutar de a vota şi de a candida.

Art. 3. În conformitate cu prevederile art. 24, punctul 2, orice limitare a dreptului de a alege şi de a fi ales este interzisă şi atrage răspunderea disciplinară a persoanelor vinovate. În consecinţă, neincluderea pe convocator a membrilor PNL care au drept de vot constituie o abatere disciplinară, viciază procesul de alegeri şi poate duce la anularea acestora.

În virtutea obligaţiilor statutare care îmi revin, în calitate de preşedinte al Partidului Naţional Liberal, vă învederez faptul că îmi rezerv dreptul de a acţiona pentru repunerea în drept a situaţiei de la nivelul organizaţiei municipale PNL Timişoara, în ipoteza în care organizarea şi desfăşurarea procesului de alegeri se va realiza cu încălcarea prevederilor Statului PNL”, se arată în documentul trimis de Orban lui Nica.

În această după-amiază, la PNL Timiș are loc o ultimă şedinţă a comisiei care organizaează alegerile de mâine şi în cadrul căreia va fi discutată şi Dispoziţia emisă de Orban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.