Maghiarii de la Surf Truckerz după primul lor concert în țara noastră:...

Maghiarii de la Surf Truckerz după primul lor concert în țara noastră: „Am știut că românii iubesc muzica rock, dar nu ne-am fi așteptat la așa o primire călduroasă“ FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-453129594">
Foto: D&D Foto

Formația maghiară Surf Truckerz a susținut primul concert în România la Timișoara, spectacolul lor fiind unul care a fost primit cu entuziasm de public. Seara cu muzică extrasă parcă din filmele lui Quentin Tarantino, desfășurată la finalul săptămânii trecute la Manufactura, a avut de toate: o sumedenie de compoziții proprii , câteva preluări și o explozie de bucurie din partea asistenței. Evoluția timișorenilor de la Grave For Sale a fost una cât se poate de apreciată de fanii trupei, iar printre noutățile lor s-a numărat și o prelucrare interesantă a piesei Kick out the Jams, din repertoriul celor de la MC5. Maghiarii au asiguat o „deschidere“ mega – corectă, iar la finalul setlului  care a cuprins piese proprii, băeții au plusat cu frânturi din piese cunoscute amatorilor de surf, printre care s-a numărat „Pipeline“ (o piesă preluată printre alți și de Dick Dale), Dead Kennedys sau Los Straightjackets.

Foto: D&D Foto

„Suntem pentru prima oară în România și ne-am simțit mai mult decât bine. Am știut că românii iubesc muzica rock, dar nu ne-am fi așteptat la așa o primire călduroasă…pentru că nu am mai cântat aici. Sperăm să revenim la voi, poate și cu cealaltă trupă de gastro – surf, Fit Fat, cu care în timpul concertului facem și de mâncare…Surf Truckerz e o imagine, un pseudonim, nimic altceva. Ne place să ne cântăm piesele proprii, dar mai facem și câte 3-4 preluări în recitaluri. Suntem de părere că e mai fain să-ți câmți melodiile tale. Noi suntem rockeri nu trupă de nunți, care cântă doar prelucrări. Avem mai multe single-uri și înregistrări live și pregătim acum și un album de studio.

În Ungaria există multe trupe de rock….dar mulți merg pe șabloane. Nu e OK. Unii îi copiaază pe Tankcsapda...sunt puțini cei care sunt orginali. O altă problemă este că trupele nu ajung la public. Există câteva trupe cu pile, abonate la banii statului….În rest, se închid cluburi și săli de repetiții. Alții vor să aibe succes, cu orice preț. Ar trebui să uite de asta. Fiecare trupă ar trebui să-și construiască micul lor Univers.Un alt lucru trist este că mulți tineri nu merg la concerte, nu sunt interesați. Noi…când cântăm în alte țări…avem succes ș avem parte de atitudini pozitive. Cred că succesul este…să faci ceea ce-ți place. Nu ne supărăm dacă câștigăm și ceva bănuți, dar nu ăsta e scopul“, ne-a declarat Schlekman Dániel, tobarul formației maghiare Surf Truckerz.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.