Methadone Skies lansează noul album cu un concert online

Methadone Skies lansează noul album cu un concert online

0
DISTRIBUIȚI

Formația timișoreană Methadone Skies va susține un concert special care va fi difuzat în data de 12 iulie la ora 19, evenimentul reprezentând o lansare mai altfel a albumului „Retrofuture Caveman”, cel de-al cincilea material discografic din cariera artiștilor timișoreni.

„Am încercat niște lucruri absolut noi, care poate vor deveni suporții unui pod către o tranziție mai extremă pentru trupă. Sau poate nu. Timpul ne-a învățat că suntem prea puțin în control când vine vorba de muzica creată și direcția ei. Cred că cei mai nerăbdători să asculte nou album Methadone Skies, sunt cei de la Methadone Skies. Înregistrările au avut loc la Consonance Studio, care a devenit a doua noastră casă după patru albume, înconjurați de familia noastră extinsă: Edmond Karban, Andrei Jumugă și Cristian Popescu, iar mixul și masterul a fost realizat de James Plotkin, în Statele Unite, fiind unul din cei mai prolifici ingineri de sunet din scena de drone, dark-ambient sau post-metal, lucrând cu trupe precum Isis, Pelican, Sunn O))), Earth și enorm de mulți alți artiști importanți, și care a acceptat să lucreze și acum cu noi după experiența «Different Layers Of Fear»”, a spus Flavius Retea despre acest album.

Methadone Skies a luat naștere în 2009 în Timișoara și abordează un mix eclectic de psychedelic și stoner rock/metal cu diverse influențe precum post rock, doom metal și progressive rock.


Grupul nu și-a impus niciodată limite în experimentele sale, de aceea fiecare din albumele lor imbină stiluri diferite, provenite în principal din jam session-uri. De-a lungul anilor trupa a cântat la festivaluri precum: Lake on Fire, Exit Festival, Revolution Festival, Pietrasonica Festival, Tube Cult Fest, Rockt den See, Soundart Festival și a impărtit scena cu formații renumite precum Samsara Blues Experiment, My Sleeping Karma, Motorpsycho, Yawning Man, Belzebong, 1000MODS, Toner Low sau Stoned Jesus. Membrii formației timișorene sunt Alexandru Wehry – chitară, Casian Stanciu – chitară, E-Bow, Mihai Guta – chitară bas și Flavius Retea – tobe, percuție, clape.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.