Noi distincții pentru fotografia timișoreană: Oscar Iustin a cucerit două premii în...

Noi distincții pentru fotografia timișoreană: Oscar Iustin a cucerit două premii în Portugalia

0
DISTRIBUIȚI
Fotografia The Stare, distinsă cu un premiu în Portugalia

Fotograful timișorean Oscar Iustin a câștigat două premii internaționale la salonul Portugal 2021, pozele sale fiind recompensate cu medaliile de aur și bronz.

„Imaginea cu turbanul galben, numită The Stare, are o poveste aparte. În 2013 m-am pus să fac un proiect cu dantele pe piele prin care dădeam cu spray de păr negru. Testând mi-am dat seama că ăla se spală cel mai ușor. Am pus pe model o mulțime de dantele dar cum nu știam cum trebuie ținută dantela să se vadă vopsit frumos dedesupt de ea… așa am ajuns cu modelul tot murdar de vopsea.


Aveam de ales, pozez asa că «dă bine pe cameră» sau îmi întrerup shooting ul… Bineînțeles că am continuat. Ideea de a trimite această fotografie la concursuri a venit de la sotia mea, Ecaterina,  care mi-a spus că «trebuie să cred în toti copii mei»… Eu am fost putin mai sceptic in privinta acestei fotografii deoarece este mai veche, iar acum am alte viziuni si alta tehnica de abordare a genului de portret. Cea de-a doua fotografie care a câștigat un premiu în Portugalia… vreau s-o prezint în cadrul expoziției pe care o pregătesc pentru perioada imediat următoare“, a spus Oscar Iustin. Anul acesta fotograful timișorean a câștigat mai multe premii internaționale în cadrul unor evenimente care au avut loc în India, Serbia, Muntenegru și Indonezia.

Oscar Iustin a rămas în fascinația artei fotografice încă de la vârsta de 14 ani când s-a bucurat de primul aparat de fotografiat primit de la bunica sa Margareta, focalizându-se în decursul evoluției sale de artist fotograf pe subiecte care i-au fost tot timpul dragi: oamenii și emoțiile. În anul 2010 a absolvit cursurile Școlii Populare de Artă din Timișoara, specializându-se pe fotografie, și a realizat mai multe expoziții comune și personale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.