O nouă ediție a unui eveniment popular, în weekend, la Cetatea Deva...

O nouă ediție a unui eveniment popular, în weekend, la Cetatea Deva FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-628633534">

Platforma Artilerie Vest din Cetatea Devei va fi locul în care duminică, 4 iulie, între orele 11,00 și 13,00, Garda Cetății Deva va face rondul cavalerilor, un eveniment îndrăgit atât de localnici cât și de vizitatorii ocazionali.

Oștenii vor străjui cetatea și vor patrula între ziduri, doritorii se vor putea iniția în scrimă și tras cu arcul și vor putea afla istoria cetății și legendele legate de existența ei, precum și amănunte despre folosirea armelor medievale sau despre antrenamentele ostășești, și vor putea admira echipamentele străjerilor, lucrate în cea mai mare parte din metal, care cântăresc în jur de 40 de kilograme.

Garda Cetății Deva este alcătuită din tineri pasionați de istoria medievală care doresc să promoveze cetatea restaurată și să ofere celor prezenți o lecție de istorie vie, care reconstiuite crâmpeie din cele opt veacuri de existență a cetății.

Evenimentul va avea loc cu respectarea măsurilor în vigoare impuse de pandemia de coronavirus, pentru prevenirea răspândirii acesteia.

Surse foto: Facbook / GardaCetatiiDeva

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.