Polițiștii, pioni în războiul contrabandiștilor de țigări. Cum au fost capturate sute...

Polițiștii, pioni în războiul contrabandiștilor de țigări. Cum au fost capturate sute de baxuri ale grupării Mladin care trebuiau să ajungă în Anglia

2
DISTRIBUIȚI

Conflictul cu ucraineanul Marian Dumitra, zis Dima, nu a fost singurul al grupării de contrabandiști de țigări din Arad condusă de Cosmin Mladin și Alin Iovănuț, procurorii DIICOT având informații și despre alte incidente. Din probele administrate, a reieșit că o parte din capturile de țigări făcute de-a lungul timpului au fost făcute în urma războaielor dintre contrabandiști. În 2017, între Alin Iovănuț  și Ștefan Szabo a izbucnit un conflict ”generat de faptul că primul a plasat fără acordul lui Iovănuț Alin aproximativ 60 de baxuri de țigarete fără a împărți profitul (…) Consecința a fost că Szabo Ștefan a început să lucreze cu gruparea concurentă, coordonată de Crainic Bogdan, și în replică împreună cu Pană Ștefan ( la acea dață polițist la IPJ Arad – Serviciul Rutier) a început să urmărească mașinile și depozitele grupării Iovănuț/Mladin pentru a le denunța autorităților”, au notat procurorii DIICOT. Între timp, Cosmin Pană nu mai este polițist având două condamnări pentru contrabandă cu țigări, instigare la incendierea unei mașini și trafic de droguri de risc.

Audiat de DIICOT, anul acesta în ianuarie, fostul polițist Pană a povestit cum a fost identificat un depozit al grupării Mladin pe strada 6 Vânători din Arad după ce l-a urmărit ”pe Toncian Dan – zis Jokerul (finul Mârza Sergiu – polițist la Serviciul Rutier din cadrul IPJ Arad) persoană despre care știa că efectuează transporturi pentru grupare.


În continuare martorul detaliază activitățile derulate în acest sens, respectiv că la identificarea depozitului a participat și numitul Szabo Ștefan – om de încredere a lui Crainci Bogdan, precum și că la locație l-a observat pe Nistor Sergiu și pe Bellagio Leonard – oameni de încredere ai lui Mladin, fapt care l-a determinat să blocheze ieșirea din depozit și să anunțe autoritățile. În acest răstimp, Szabo Ștefana  fost abordat de Iovănuț Alin că are asupra sa suma de 100.000 euro primiți de la Mladin Cosmin pentru a nu divulga organelor de poliție locația respectivă. Ulterior, la locație au sosit autoritățile care au identificat aproximativ 300 baxuri de țigarete marca Rothmans destinate exclusiv pieței și Anglia și cutii de carton inscripționate cu sigla Automotive și trei microbuze despre care martorul cunoaște că erau folosite pentru transportul țigaretelor și un autocamion de 7,5 tone marca Mercedes, folosit în același sens de Copil Daniel Sebastian”.  În urma apelului primit la 112, autoritățile au descoperit 354 de baxuri de țigări în locația de pe strada 6 Vânători din Arad.

Agentul șef adjunct Sergiu Mârza a fost și el, între timp, prins cu țigări de contrabandă și condamnat definitiv la cinci ani de închisoare.  Procurorii DIICOT au notat că Mladin îi dădea lunar 30 de baxuri de țigări pentru serviciile făcute grupării. De altfel într-un alt denunț care a ajuns la anchetatori, se spune că Cosmin Mladin, Rareș Grigore și Daniel Copil ” se laudă cu protecția din partea conducerii IPJ Arad, Dani Copil fiind cel care asigură plata ”protecției”. Din discuții, denunțătorul mai cunoaște că persoanele implicate investesc banii rezultați din traficarea țigaretelor în locuințe și mașini de lux, consum de droguri și petreceri”.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.