Președintele PSD Timiș, Alfred Simonis, diagnosticat cu COVID-19. Ciolacu critică guvernul: „Nu...

Președintele PSD Timiș, Alfred Simonis, diagnosticat cu COVID-19. Ciolacu critică guvernul: „Nu a explicat nimeni că poți lua COVID și după vaccinare”

0
DISTRIBUIȚI

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a fost diagnosticat cu COVID-19, deşi este vaccinat. „Este altă tulpină, categoric. Şi el şi toată familia, 10 membri ai familiei…”, spune Ciolacu, criticând totodată guvernul că acum „caută vinovaţi” pentru centrele goale de vaccinare, dar „nu a explicat nimeni” că poți lua Covid și după vaccinare, doar că vei face formă ușoară.

„Vă dau un exemplu: liderul de grup al Partidului Social Democrat de la Camera Deputaţilor, domnul Simonis, este vaccinat, are COVID în acest moment. Valul patru. Este altă tulpină, categoric. Şi el şi toată familia, zece membri ai familiei… Faptul că este vaccinat, efectele asupra lui sunt mult mai reduse. Este bine, şi el şi toată familia. Soţia e şi însărcinată. Există efecte benefice ale vaccinării, dar dacă tu nu-l laşi, tu ai apărut cu Turcan (…) ai făcut filme de prezentare a vaccinării în loc să laşi specialiştii să explice: chiar dacă luaţi după vaccinare COVID, vei face o formă uşoară.


Nu a explicat nimeni şi acuma se caută vinovaţi (…) Nu se mai vaccinează nimeni, toate centrele sunt goale. Cine este de vină? De ce nu răspunde nimeni?”, a afirmat Marcel Ciolacu, miercuri seară, la România TV, potrivit News.ro.

Ciolacu a criticat decizia Guvernului de a nu „copia” modelele altor state, care fac testare gratuită pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2. „Explicaţi-mi şi mie: a fost şpaga mai bună la vaccinuri decât la teste, că nu înţeleg! (…) Atât de prost să fii? Să iei 120 milioane de vaccinuri şi să nu iei nici testări? Să începi să le donezi la alte state că-ţi expiră?”, a spus Ciolacu. El a susţinut că nu primarii, ci Direcţiile de Sănătate Publică trebuie să se ocupe de vaccinare.

Conform hotnews.ro, deputatul Alfred Simonis, care este și președintele PSD Timiș, nu a dorit să facă declaraţii pe acest subiect.

Premierul Florin Cîțu a afirmat miercuri că tot ce a ținut de Guvern în privința vaccinării anti-Covid a fost făcut, întrebat despre ratarea țintelor de vaccinare și dacă își asumă acest eșec.

Florin Cîțu consideră că este greu de dus o campanie de vaccinare într-o societate în care multe mesaje se îndreaptă împotriva Guvernului. Cîțu susține că întreaga campanie este susținută doar de Guvern și ar vrea să vadă mai multă implicare din partea societății civile, ceea ce nu este real.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.