Primăria caută firmă care să transforme Turnul de Apă abandonat din Iosefin...

Primăria caută firmă care să transforme Turnul de Apă abandonat din Iosefin în centru cultural

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-62427110">

Municipalitatea a demarat achiziția lucrărilor pentru Turnul de Apă din Iosefin.

Obiectul contractului îl reprezintă realizarea unor intervenții în cadrul unei construcții industriale clasate ca monument istoric, în vederea obținerii unor spații expoziționale și de evenimente culturale. Va fi valorificat întregul spațiu existent și terenul acestuia.

În cadrul proiectului tehnic și caietelor de sarcini întocmite de proiectantul general SC STUDIO UNU DE ARHITECTURA SRL sunt vizate lucrări precum intervenții pentru obținerea de spații expoziționale si pentru evenimente culturale.

Firma care va câștiga licitația se va ocupa și de amenajarea exterioară ce presupune o rampă de acces către turn și amplasarea unui birou administrativ și grupuri sanitare la intrare. Accesul în turn este tratat ca un traseu pentru observarea construcției din exterior și care poate fi folosit ca spațiu expozițional. Se va demola gardul existent, se va amenaja terenul cu rampă de acces, se vor realiza gradene de beton si o copertină.

Viitorul centrul cultural din Turnul de Apă va beneficia de o cafenea conectată cu spațiul exterior, sală de expoziții, foaier, sală pentru activități culturale și un punct de belvedere. De asemenea, va fi amplasat un lift panoramic interior.

Investiția se ridică la 6,6 milioane de lei fără TVA, iar termenul-limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 3 august, ora 15.

Proiectul este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA și este implementat de Primăria Timișoara-promotor de proiect, alături de Asociația Prin Banat-partener.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.