Prognoza meteo pentru luna august: temperaturi mai ridicate decât cele normale, ploi...

Prognoza meteo pentru luna august: temperaturi mai ridicate decât cele normale, ploi mai puține

0
DISTRIBUIȚI

Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pe tot parcursul lunii august, anunță meteorologii. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în vestul țării în prima săptămână din luna august, apoi devin normale.

2 – 9 august

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în cele sudice și sud-vestice.


Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane.

9 – 16 august

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice. Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare în jumătatea vestică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână.

16 – 23 august

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în jumătatea sud-vestică a teritoriului, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

23 – 30 august

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru acest interval, în jumătatea de sud-vest a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi în general excedentare în jumătatea estică a țării, dar mai ales în nord-est, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.