Puba Hromadka lansează primul disc de autor: „Blues-ul «De la Brebu la...

Puba Hromadka lansează primul disc de autor: „Blues-ul «De la Brebu la Gărâna» ar putea fi un imn al festivalului“

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Adriana Cârcu

Puba Hromadka este un nume cât se poate de cunoscut în rândul melomanilor din categoria old school din țara noastră. Component al formaților Clasic XX și Gramophon, artistul a fugit din țara noastră în 1977 în Germania și după 1989 a deschis în orașul nostru clubul de jazz Pod 16. Este unul din întemeietorii festivalului internațional de jazz de la Gărâna și pregătește lansarea primului său album „de autor”, „Puba Jazzconnection 2020”.

„Chiar și cu această complicate perioadă de pandemie am reușit să finalizez acest album, după cum am promis publicului la festivalul de jazz de la Gărâna în 2018. Discul s-a născut pentru că nu am vrut să particip la un festival de jazz cântând strandarde. M-am apucat vara , la Brebu să compun… a ieșt o piesă, două… până la urmă au fost opt… exact pentru un CD“, spune artistul.

Pe numele său adevărat Georg Hromadka, artistul a înregistrat primul său album de autor alături de Nicolas Simion (sax), Paul Weiner (pian) și Decebal Bădilă (bass) în luna noiembrie a anului trecut, iar designul graphic al albumului este realizat de Valeriu Sepi. Fotografiile care însoțesc CD-ul au fost realizate de regretatul Liviu Tulbure și Dan Stănescu, iar aranjamentele au fost realizate de Puba Hormadka și Paul Weiner. Albumul conține piesele „From Brebu to Gărâna”, „Lonely Lady”, „Alongside the devil”, „In Vain”, „Going good”, „Nostalgia”, „Fireside Dreams Without a Trace” și „From Gărâna to Brebu”.

„Perioada de pandemie mi-a dat peste cap planurile, dar până la urmă am reușit să imprim acest disc.


Alături de Nicolas Simion și Paul Weiner a venit să cânte cu noi și Decebal Bădilă …care a venit bucuros. Am fost foarte încântat de întâlnirea cu el și a fost o atmosferă prietenoasă la înregistrări, ca la un jam session. Albumul este inspirat din atmosfera de la Brebu – Gărâna unde mi-am petrecut câțiva ani ca și copil. Blues-ul numit «De la Brebu la Gărâna» este unul foarte aparte ca formă și ar putea fi și un fel de imn al festivalului de jazz de la Gărâna. Sunt mai multe piese care evocă atmosfera de basm din iernile de la Gărâna, când făceam jazz cu prietenii. Din păcate, mulți dintre ei nu mai sunt printre noi. Mi-aș dori ca cei care ascultă aceste compoziții să le savureze așa cum se cuvine“, a spus Puba Hromadka. Lansarea oficială a acestui album va avea loc în viitorul apropiat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.