Raul Ambruș, autodeclarat câștigător al alegerilor pentru PNL Timișoara, anulate de conducerea...

Raul Ambruș, autodeclarat câștigător al alegerilor pentru PNL Timișoara, anulate de conducerea județeană: „Consider că ar fi cazul să se încheie acest scandal mediatic”

0
DISTRIBUIȚI

Consilierul local Raul Ambruș susține că a câștigat alegerile de sâmbătă și este noul președinte al PNL Timișoara. El a reclamat organizarea defectuoasă a scrutinului ce a avut loc la Sala Capitol.

„O să aduc în discuție aglomerația de la intrare. Știind că avem 914 oameni pe convocator nu înțeleg cum au ținut ședința într-o sală cu 870 de locuri”, a spus, azi, Ambruș, cu câteva ore înainte de ședința Biroului Politic Județean al PNL, care va începe la ora 18.

„BPJ nu are atributul a a valida alegerile, se judecă la Curtea de Arbitraj din București. Am sunat eu și deputatul  Claudiu Chira la Curtea de Arbitraj sâmbătă. Este regretabil ce s-a întâmplat, încerc să sting acest scandal prin normalitate și decență. Noi am venit să rupem partidul la alegeri. Repetarea alegerilor ar fi nestatutară”, a mai afirmat tânărul liberal.

Ambruș îl consideră vinovat de situație pe secretarul general al PNL Timiș, Dănuț Groza, primarul orașului Sânnicolau Mare.

„În cadrul BPJ trebuie să vedem unde s-a greșit ca să nu mai avem astfel de situații. Din punctul meu de vedere alegerile Consiliului Local de Coordonare al PNL au fost statutare, au respectat toți pașii statutari de la începutul lucrărilor până la sfârșitul lucrărilor, nu există niciun motiv pentru invalidarea alegerilor, BPJ nu are acest statut, nici BPN, ei iau la cunoștință procesul verbal urmând să se judece la Curtea de Arbitraj. Din punctul meu de vedere, totul a fost statutar, cvorumul a fost îndeplinit, au fost 644 de membri prezenți și semnați pe convocator din 914. Lucrările ședinței s-au derulat statutar, iar rezultatul a fost 293 la 15”, a mai declarat Raul Ambruș.

Întrebat despre relația cu liderul PNL Ludovic Orban, Ambruș a spus că este o relație bazată pe respect și de colegialitate.

„Deseară la BPJ o să fac apel la rațiune, la calm, să nu mai rostogolim acest scandal pentru că nu face cinste PNL.


Trebuie să fim raționali. Trebuie să fim un partid integru, să se îngroape această secure a războiului, eu sunt deschis la dialog”, a mai spus Ambruș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.